ERC i Junts pressionaran al ple pel mercat de l'Estrella; Valents contra els senglars

L'audiència pública s'avança al ple amb sessió dimarts que ve

Política

Carme Lleó, portaveu del grup municipal de Junts
Carme Lleó, portaveu del grup municipal de Junts | Cedida

El ple de l'1 de desembre serà l'últim del mandat en el qual els grups poden presentar propostes d'execució i en tot cas el debat que vol l'oposició tendirà cap a la polèmica del mercat de l'Estrella, un tema que a Gràcia no s'ha abordat però que ara esclata davant de l'aturada de la decisió del trasllat al Parc del Baix Guinardó per part de l'Ajuntament. Tant ERC com Junts portaran iniciatives en aquest sentit perquè es prengui una decisió immediata que no endarrereixi el calendari del canvi previst -i ja endarrerit un cop- a la primavera de 2023.

La resta de grups municipals posaran l'accent en altres àmbits, com els senglars, on el grup municipal de Valents ha demanat que es torni a prioritzar Gràcia com a districte en el pla d'acció per reduir l'habituació de senglars als barris de muntanya, i s'implementi la prova pilot de tanques que es preveu a Sarrià també al districte. Ciutadans, per la seva banda, presentarà una proposició per reforçar els programes d'ajuts a l'alimentació. 

El ple se celebrarà en tot cas després que dimarts que ve es convoqui una nova sessió de l'audiència pública, que en un principi havia estat prevista aquest dimecres i que finalment es va traslladar a dimarts 22 a les 18.00 hores.