Radiografia de l'usuari gratuït del Park Güell: 10% de visites en el 26% d'horari

El Pla Estratègic es prorroga quatre anys més amb 90 actuacions finalitzades, 17 en marxa i una setantena no activades

Societat

Turistes i visitants a la zona monumental del Park Güell
Turistes i visitants a la zona monumental del Park Güell | À.G.P.

El Pla Estratègic del Park Güell disposarà de quatre anys més de desplegament, segons ha acordat aquest dijous la comissió de govern de l'Ajuntament, la qual ha garantit una partida de 15 milions d'euros per seguir actuant als barris limítrofs i per recuperar espai verd i biodiversitat de l'entorn.

Sota el lema de la reutilització del recinte, després de quatre anys de "restauració" entre 2013 i 2018 i quatre més de "rehabilitació" entre 2018 i 2022, l'Ajuntament ha presentat dades en el consell de barri de la Salut fent una radiografia de l'usuari gratuït, que suposa un 10% de les visites. "Entre l'1 de gener i el 30 d'octubre hem validat 369.369 entrades gratuïtes, i no arribarem en cap moment enguany als 4,5 milions de visitants; ens quedarem bastant lluny", han apuntat. Aquests 4,5 surten de la divisió entre dos dels 9 milions que visitaven tot el parc quan es va regular exterior i interior (tres milions ho feien pagant fins a l'1 de juliol de 2020).

tècnics municipals han subratllat que els programes Bon dia i Bon vespre d'horaris exclusius han suposat passar de dedicar un 1% a un 26% de l'horari als veïns.

Els visitants gratuïts són 42% veïns, un 13% entren amb Gaudir Més, un 18% són esportistes i un 27% són passejadors de gossos. Hi ha 70 actuacions no activades.