Recuperem la Font del Carbó, nou procés participatiu per reactivar l'espai verd

El debat inclou la possibilitat de connexió entre Antequera i Marianao

Societat

L'entrada enreixada al cantó abandonat de la Font del Carbó, al carrer Marianao
L'entrada enreixada al cantó abandonat de la Font del Carbó, al carrer Marianao | À.G.P.

La Font del Carbó, l'espai verd en desús del carrer Marianao, a tocar del Park Güell, que en els últims 18 mesos s'ha recuperat provisionalment gràcies a l'activitat de Quirhort, tindrà entre desembre i març un procés participatiu per definir-la com a futurs jardins i aclarir l'eventual connexió amb la dificultosa orografia de l'entorn. Així ho ha presentat aquest dimecres el col·lectiu Voltes en el marc del consell de barri de la Salut amb un calendari que es desplegarà entre desembre i març amb tres sessions obertes que ja tenen data: 19 de gener, 9 de febrer i 2 de març.

Tal com s'està fent amb el Parc Central de Vallcarca, la redefinició d'usos de la Font del Carbó ha de fixar el futur d'un espai que fa dècades que està quasi abandonat i que només el col·lectiu de veïns de Quirhort, un cop van haver de deixar el solar de l'antiga Quiron per l'inici d'obres del bloc d'habitatge dotacional, ha dinamitzat parcialment amb activitats culturals. El plantejament del procés participatiu no entrarà en el model de gestió de l'espai i preveu conservar el bosquet de l'entorn de la Font del Carbó, però escoltarà la veu dels veïns tant pel que fa al disseny, condicionat a les terrasses que han de salvar el desnivell fins al carrer Antequera, com pel que fa a les possibles obertures tant d'Antequera com del final del carrer Mercedes.

En el debat hi participen com a grup motor entitats del barri com les AFA de les escoles Turó del Cargol, Reina Elisenda i Baldiri i Reixac, el casal La Miranda, Salutem, l'AV Park Güell-La Salut-Sanllehy, el casal Cardener i el col·lectiu Quirhort. En el desplegament del debat també hi haurà un punt d'informació fix al casal Cardener i punts de difusió mòbils amb carretons pel barri.