Protesta a l'escola bressol Sant Medir per la solució a mitges de la calefacció espatllada des del maig

L'Institut Municipal d'Educació instal·la radiadors amb cables penjant després que direcció recomanés als pares i mares portar "alguna manteta" per als infants d'un i dos anys

Societat

Protesta a l'escola bressol Sant Medir per la solució a mitges de la calefacció espatllada des del maig
Protesta a l'escola bressol Sant Medir per la solució a mitges de la calefacció espatllada des del maig | Cedida

El servei de manteniment en procés d'adjudicació després del canvi d'institució responsable, del Consorci a l'Institut Municipal d'Educació (IMEB) i pendent de solucionar des del maig, és la clau del problema que ha esclatat aquesta setmana amb l'arribada del fred, quan pares i mares de l'escola bressol Sant Medir ha denunciat les solucions imaginatives tant de la direcció com de l'Ajuntament.

La protesta va esbombar-se divendres quan la direcció va enviar un correu a les famílies perquè portessin aquest dilluns "alguna manteta per a l'estona del descans" i la repercussió mediàtica durant el cap de setmana a nivell de xarxes socials va fer moure's amb rapidesa els serveis municipals. Però, com que l'adjudicació del manteniment pendent ha de seguir els seus terminis, dilluns mateix l'IMEB va demanar al Consorci "uns calefactors" que es van instal·lar ja aquell dia.

L'explicació municipal, en tot cas, no apuntava que l'avaria s'havia allargat des del maig i assegurava que el nou sistema de calefacció definitiu entraria en funcionament "en els propers dies". Segons la direcció de l'escola, aquesta propers dies serà "abans de final d'any".

La solució dels calefactors, no obstant això, no ha satisfet els pares i mares dels infants afectats, els de la primera planta, que tenen entre un i dos anys, i que suposen més de la meitat d'alumnes de l'escola bressol Sant Medir, ubicada a la part posterior de l'Espai Jove La Fontana. "Uns radiadors penjats amb els cables a l'abast dels infants; n'anaven a posar tres per classe però el sistema elèctric no ho aguanta i només n'han posat dos", ha explicat una de les afectades, Clara Narvion.

Una mica més enllà anava el també pare afectat Víctor Serri, opinant a les xarxes socials. "La situació és absurda. Tenir una plaça a la pública és un miracle, cada any esperar que no es canviïn totes les educadores (Com que són totes interines...), tenir ràtios massa altes, i ara també una manca de manteniment en els equipaments", va apuntar.