El Districte vol encabir un pavelló poliesportiu al lloc del pàrquing de l'illa Còrsega-Perill

Els estudis previs assenyalen l'espai interior, accessible per Còrsega, com l'idoni per dimensions, calendari i rapidesa

Societat

El frontal de Còrsega, per on s'accediria al nou pavelló
El frontal de Còrsega, per on s'accediria al nou pavelló | A.B.

El moviment de peces urbanístiques en l'alta densitat de Gràcia guarda per a aquest final de mandat una perla quasi inversemblant: un pavelló poliesportiu municipal. El lloc encara sembla més complex: un interior d'illa en el quadrant Torrent de l'Olla-Còrsega-Venus-Perill, on ara hi ha un pàrquing de dues plantes. Era una reivindicació veïnal més sentida a Vallcarca o al Camp d'en Grassot, però que al nucli històric també sona interessant. "S'hi està treballant", va apuntar la consellera Mercè Saltor la setmana passada en el cicle de xerrades Passem Comptes, de l'Ateneu Roig. "El què ja el tenim, ara falta el com", afegia un altre conseller del govern aquesta setmana.

La traducció d'aquesta voluntat política de fer aflorar un nou equipament esportiu a la Vila ("una obsessió del regidor", apunten fonts municipals) està ben avançada a partir dels estudis previs que la direcció de serveis tècnics del districte ja ha elaborat en els últims mesos i que han certificat que l'espai de l'illa interior Còrsega-Perill és l'idoni per dimensions, calendari i rapidesa d'execució. "Per mida encaixa", afegeixen.

"Hem explorat altres espais però aquest és el top", expliquen fonts municipals

En aquesta mateixa illa de cases hi conflueixen altres peces com l'edifici d'habitatges dotacionals de l'antiga Cibeles, el CAP Vila de Gràcia, l'hotel Generator i també el centre esportiu municipal Perill. Els moviments dels propietaris del pàrquing interior i de finques amb façana a Còrsega han aportat la dosi d'oportunitat necessària perquè l'Ajuntament ho vegi clar. "Hem explorat altres espais però aquest és el top", asseguren. 

L'únic dubte ara mateix és la quantitat de partners final d'aquesta aventura: la participació municipal en solitari o una intervenció més o menys important dels privats o la relació amb UBAE-Perill. En aquesta negociació hi entra, per exemple, la possibilitat que l'accés principal al futur pavelló es faci per Còrsega, a través d'un dels edificis que queden entre l'hotel Generator i el CAP. Clubs com l'AE Gràcia ja han estat sondejats.

Els nous veïns de l'editorial Seguí ja s'instal·len.

Impulsat com a edifici residencial de luxe des del 2018 després d'haver estat seu de l'Acadèmia Blancafort i més enrere els magatzems El Águila, el bloc art-déco de la cantonada Torrent de l'Olla-Bonavista enllesteix aquests dies els baixos mentre ja s'hi han instal·lat els primers veïns de la desena d'apartaments.

L'entrada al pàrquing des de torrent de l'Olla, ja en plena illa interior