Torna el detectiu gracienc Simón Prisco de la mà de l'inventor de 'l'espagueti thriller'

J.M. Hernández Ripoll publica 'Per un grapat de cendres', tercer llibre de la saga, amb banda sonora i rumba de Los Manolos incloses

Cultura

| Cedida

Una esquerpa aristòcrata barcelonina rep per sorpresa una caixa de fusta plena del que semblen cendres humanes, amb l'anell de noces del seu espòs, desaparegut vint anys enrere. La baronessa Hermínia de Pinós encarrega al detectiu privat Simón Prisco que investigui qui hi ha al darrera del macabre enviament i, de pas, posi llum al misteri de la desaparició. Així arrenca Per un grapat de cendres (Brau Edicions) la tercera entrega de la saga protagonitzada per aquest peculiar detectiu -que té despatx a Gràcia i compra el bacallà a Can Ros- i que consolida al seu creador, JM Hernández Ripoll, com el màxim exponent de l'espagueti thriller, un concepte inventat pel propi escriptor, que ha trobat la inspiració en els espaguetis westerns. Clar homenatge aquí a Sergio Leone i al cèlebre Per un grapat de dòlars. "Faig novel·la negra divertida, de proximitat, amb un tio de barri que va a l'Abaceria i té contacte amb altres persones, no m'interessen els detectius torturats de passat fosc o empastifar-ho tot de sang i fetge", assegura l'escriptor.

Una de les constants de la sèrie és, doncs, el context històric i les clares referències culturals del moment on se situa la història. En aquesta ocasió, es passa de la comèdia al drama, enmig d'escenaris prou coneguts com les Festes de Gràcia o els atemptats a les Torres Bessones de Nova York. 
En aquesta novel·la, la investigació de Prisco s'allarga en el temps així que l'autor ha hagut de fer servir un sistema narratiu diferent a causa dels salts en el temps. Però més que escriure el llibre, on veritablement gaudeix Hernández Ripoll és investigant i planificant la història . A més ho fa amb molt rigor, entrevistant els especialistes que calgui. Si ha d'anar fins a Atapuerca, hi va, però això ja és per a la següent entrega. Llarga vida a Simón Prisco.
La música també és clau en aquesta història; hi ha llista d'Spotify amb la banda sonora del llibre i ha gravat 'La rumba del detectiu', tema que signen i canten Los Manolos.

Presentació oficial a la llibreria Obaga amb Pep Sala.

Aquest divendres 25 de novembre, l'autor de 'Per un grapat de cendres' farà la presentació de la novel·la acompanyat de Pep Sala. És el primer 'bolo' que fa JM Hernández Ripoll de la tercera entrega de la sèrie protagonitzada pel detectiu Simón Prisco. A la llibreria Obaga del carrer Girona a les 19h.