Marxa enrere al pla per despavimentar l'accés més extrem del Park Güell

Els veïns fan valer l'aparcament i redueixen el futur espai d'estada

Societat

L'espai per transformar a Coll del Portell, a tocar del Park Güell
L'espai per transformar a Coll del Portell, a tocar del Park Güell | A.B.

Ho va dir de passada el regidor de Gràcia, Eloi Badia, en el consell de barri de la Salut de la setmana passada: "només se'n farà una part". Així responia la pregunta d'un veí sobre el pla per despavimentar i fer un gran espai d'estada en l'entrada més extrema del Park Güell, l'anomenat accés 4, allà on l'avinguda Coll del Portell s'endinsa cap al bosc de Turull (vegeu L'Independent núm. 881).

L'ambiciós projecte, presentat als veïns ara fa un any i sobre el qual s'ha generat una comissió de treball, actuava sobre els cent metres llargs que donen accés a l'entrada al recinte gaudinià: entrant al carrer sense sortida a mà dreta hi quedava un pany de terreny semiboscós i limítrof amb el mur del Park Güell on ja s'hi han fet cales i a mà esquerra hi havia la part més polèmica amb 39 aparcaments d'àrea verda que els veïns volien fer valer.

La voluntat de l'Ajuntament era crear una entrada alternativa de gran valor com a mirador cap a Collserola i generar creixement entre els visitants al recinte que arriben des de Baixada de la Glòria, bona part dels quals ja entren directes a l'espai i els més investigadors es perden pel barri cap a aquesta entrada número 4. Però la marxa enrere, segons fonts municipals, és un fet i ara mateix s'ha acordat "seguir endavant amb la part del projecte que afecta la zona verda forestal, adjacent al mur de tancament del parc i deixar per a un futur la transformació del carrer".

El que va endavant en aquesta "primera fase", com la defineix encara l'Ajuntament és l'enderroc de murs sense valor patrimonial i la retallada d'alguns arbres per reubicar el pipican i desplegar sauló, bancs, jocs infantils, zones d'exercici per a gent gran i plantar nou arbrat.