Joan Vall i Laia Requesens signen un film que recull l'ideari del filòsof Arnau Puig

Després de 'L'home del metro' o 'Cenestesia', el realitzador presenta 'Set de Dau. Arnau', sobre un dels ideòlegs de Dau al Set

Cultura

Cartell promocional de la pel·lícula 'Set de Dau. Arnau'
Cartell promocional de la pel·lícula 'Set de Dau. Arnau' | Cedida

El director de cinema Joan Vall Karsunke, prou conegut a la Vila per ser l'ànima de Cinemascope, acaba de presentar el seu darrer film, Set de Dau. Arnau, amb la codirecció de Laia Requesens, un treball que es defineix com el testament ideològic del "filòsof de combat" Arna u Puig (1926-2020). Tot i que la pel·lícula s'estrenarà comercialment l'any vinent, la Filmoteca de Catalunya ha acollit aquest dimarts una sessió especial que ha comptat amb la presència de Vicenç Altaió, amic i deixeble d'Arnau Puig i gran coneixedor de la seva obra.

"El film ens introdueix en el particular univers d’un savi que no vol jubilar-se. I ho fem a través de converses i reflexions amb un artista de la paraula, sociòleg i crític d’art, que va ser un dels ideòlegs del grup avantguardista català Dau al Set”. Així expliquen Vall i Requesens la trama de la pel·lícula, rodada a casa del propi Puig "entre llibres i records de la seva petjada humanística". Segons els directors, al film es pot veure "l'antic catedràtic d'Estètica donant-nos la seva última lliçó". La música de la pel·lícula va ser cedida pel prestigiós compositor Josep Maria Mestres Quadreny (1929-2021).

Arnau Puig va rebre el 2012 el Premi Nacional de Cultura. El jurat va considerar que “com a crític d’art, sempre ha estat al costat dels creadors i, com a filòsof, el seu pensament abraça ciència i tecnologia, psicologia i comunicació, sociologia i antropologia, i també metafísica”. Segons Vicenç Altaió, Arnau Puig "es distingeix per la capacitat dialèctica, que el cinema capta amb tota la corporeïtat física de gran virtuosisme barroc i conceptual fins a estabornir".