Lluïsos engega la campanya #GràciaFaCistella per aconseguir fons per reformar la pista

L'entitat signa un acord amb Vallformosa per finançar la reforma del pavelló de la Plaça del Nord, que no compleix les condicions marcades per la Federació de Bàsquet

Esports

Laura Rafegas, Josep Graells i Marta Buch a la roda de premsa dijous 1
Laura Rafegas, Josep Graells i Marta Buch a la roda de premsa dijous 1 | Biel Minguell López

Després de més de deu anys de reivindicacions, Lluïsos de Gràcia va anunciar el passat dijous 1 un acord amb la companyia Vallformosa pel finançament de la reforma de la pista de bàquet, que es troba obsoleta.

En el marc d'aquest acord es troba la campanya #GràciaFaCistella, que interpel·la els veins i veïnes del barri perquè aportin el seu gra de sorra per poder fer realitat el projecte. La campanya és el primer pas per la construcció de la nova pista. Consisteix en l'aportació d'entre el 10 i el 20% dels ingressos que Vallformosa obtingui a Gràcia per a la guardiola de la reforma, amb l'objectiu que en dos anys Lluïsos tingui la capacitat per endeutar-se i dur a terme el projecte. L'entitat espera recollir, com a mínim, més de 150.000€ en dos anys. De moment, ja en té 5.000.

La roda de premsa es va celebrar a l'esmentada pista de bàsquet, on Laura Rafegas, presidenta de Bàsquet Lluïsos de Gràcia va exemplificar el mal estat de la pista, recordant que es van haver de substituir les grades de pedra de peu de pista per bancs per augmentar l'espai al voltant de la pista de joc. Rafegas va reclamar que "la pista de Lluïsos és aquesta", i que "marxar a jugar fora té un preu econòmic –uns 30.000€ l'any– i un preu emocional", i va agrair a Vallformosa que hagi apostat per Lluïsos.

Recollint el fil, el president de Vallformosa, Josep Graells, "feliç de ser a l'acte", va explicar que la companyia i l'entitat comparteixen valors, com el sentiment de pertenença, i que ajudar a Lluïsos "és una forma d'apropar-se al consumidor". 

Per tancar, Marta Buch, directora executiva de Lluïsos, va detallar el projecte arquitectònic, amb graderia elevada i vestuaris a peu de pista i un cost de 1,9 milions d'euros ampliable a 2,5 milions, i va recordar que "la pista forma part de Lluïsos", que "marxar de la pista és perdre l'escència", i que "la nova pista serà millor per Lluïsos, pels veïns, pel bàsquet i per Gràcia".