Veïns de Torrent de l'Olla avisen d'una estafa en el lloguer de pisos d'una web immobiliària

L'empresa, que ofereix tres habitatges a Gràcia, ha activat almenys cinc casos en dos mesos i els Mossos ja certifiquen tres denúncies

Societat

Els veïns de Torrent de l'Olla 111 han denunciat una estafa de lloguer
Els veïns de Torrent de l'Olla 111 han denunciat una estafa de lloguer | Biel Minguell López

Una estafa en el lloguer de pisos fa dos mesos que té en alerta l'escala de veïns de Torrent de l'Olla 111 perquè la situació ja ha passat almenys cinc vegades: a principis de mes uns nous inquilins arriben a la finca per entrar a viure al quart pis. Allà ja hi viu una noia, de lloguer, i el pis té propietari.

La investigació veïnal, que com a conseqüència de la repetició de casos ha dut a posar un rètol a la porta, s'encamina al web immobiliari Pecunia Investment, que ofereix el pis amb fotos presumptament interiors, 850 euros al mes, 54 metres quadrats i dues habitacions. Els afectats han abonat un mes i un altre de fiança per transferència i en cap cas han pogut veure el pis abans. A Gràcia hi ha dos habitatges més: un altre a Torrent de l'Olla (850 euros també) i un tercer a Providència (1.150 euros). Al web, ple de faltes d'ortografia, hi ha una oferta total d'11 pisos a la ciutat. "La majoria d'afectats venen d'altres països i contracten per internet; ens hem trobat que han vingut amb tota la mudança", expliquen els veïns, que detallen dos casos a l'octubre, dos al novembre i ara fa tres dies un cas que havia d'entrar a viure aquest dijous 1. 

Els Mossos d'Esquadra certifiquen ja tres denúncies a Torrent de l'Olla, dues al setembre i una a l'octubre, i admeten que els impulsors de l'estafa utilitzen documentació falsa.