Nova tempesta a Ciutadans: un regidor díscol expulsa el conseller de Gràcia

Carrasco ja no ha assistit al ple i torna l'exconseller Luis Calonge

Política

Arturo Carrasco
Arturo Carrasco | Arxiu

El grup municipal de Ciutadans a Gràcia torna a sacsejar-se per l'actuació del regidor díscol, Paco Sierra -exregidor adscrit a Gràcia-, que ha aconseguit tenir el control del grup a l'Ajuntament tot i estar expulsat del partit i ara ha cessat unilateralment tres consellers de districte, entre els quals Arturo Carrasco, el portaveu taronja a Gràcia. Carrasco, tenint en compte que el seu cessament ja l'ha signat l'alcaldessa, ja no ha assistit aquest dijous al ple local.

L'enèsima tempesta que afecta el partit a Gràcia, després del cessament fulminant de Luis Calonge el febrer de 2018 i el pas de Jordi Bea a Valents aquest 2022, significa també el retorn de l'expulsat Calonge, que és afí a Sierra i havia estat desaparegut des que en la campanya electoral del 2019 tornés a aparèixer acompanyant pel territori al candidat Manuel Valls en la llista comuna on hi confluïa Ciutadans.

Carrasco, per la seva banda, fins ara conseller portaveu a Gràcia, ha assegurat a L'Independent que la polèmica no s'ha acabat perquè el partit preveu una negociació amb les altres dues regidores de Ciutadans que ara per ara fan costat a Sierra però que sense ell podrien fer el tomb. En les pròximes hores, el comite de garanties de C's ratificarà l'expulsió de Sierra però el o els díscols encara podrien retenir els seients a Barcelona, i per tant més complicat encara és el retorn de Carrasco, que en tot cas seguirà de militant.