L'Hoquei Claret rep el líder mentre les famílies demanen millors instal·lacions per entrenar

Les famílies dels jugadors de la base reclamen espais perquè els equips inferiors puguin entrenar en condicions i en horaris dignes

Esports

Tot i perdre 6-3, el Claret va donar una bona imatge al partit d'anada.
Tot i perdre 6-3, el Claret va donar una bona imatge al partit d'anada. | Biel Minguell López

La falta d'equipaments esportius a Gràcia no és una novetat, i en aquesta ocasió qui pateix aquesta mancança del districte és l'Hoquei Claret, club d'hoquei patins que té més de 130 jugadors i jugadores repartits en 17 equips, i que no disposa de suficient espai com perquè tots entrenin en condicions i horaris dignes. "Nens de 8 i 9 anys entrenen fins les 21h al pati de l'escola (Claret), i els de 12 i 13 acaben a les 21.15h a la Clota. Com s'han de canviar, dutxar-se i sopar, aquests nens de quart de primària no s'en van a dormir abans de les 22h", es queixen les famílies. "És important la conciliació d'horaris amb la vida familiar, però encara ho és més conciliar-los amb el descans dels nens i nenes. I evidantment, també és important la pràctica d'un esport d'equip".

Les famílies no recriminen res al club, que fa el que pot, sinó que  demanen "un espai a la ciutat de Barcelona, a poder ser al barri, amb un terra que permeti la pràctica de l'esport on s'hi puguin instal·lar tanques per poder practicar hoquei patins".
Mentrestant, la competició segueix. I ho fa tant pels equips inferiors com pel primer equip, que disputa el proper diumenge 22 a les 18h un dels partits més importants del que manca de fase regular. El Claret rep la visita del Martinenc, primer classificat del grup 1B de Tercera Catalana. L'equip del Guinardó li treu 10 punts als graciencs, que són tercers. De fet, el Martinenc és l'únic equip del grup que encara no coneix la derrota, i només ha permès un empat, contra el Sabadell, a la jornada 8. Això vol dir que el Claret haurà de suar de valent si vol endur-se la victòria.

Després de guanyar el Martorell 3-0 el passat dia 15, el Claret va trencar la ratxa de dos empats consecutius, que l'havien allunyat del Martinenc i del Barnerà, que segueix els líders d'aprop, a només 4 punts de distància. Una victòria contra el Martinenc apretaria una mica la taula per dalt,
El precedent del partit entre els dos equips no és de bon record pel Claret. ja que al partit d'anada el Martinenc va endur-se la victòria per un clar 6-3, tot i que el matx va arribar a estar empatat a dos. 

L'objectiu, entrar al playoff d'ascens

Tot i les ensopegades inesperades, l'Hoquei Claret segueix tenint a l'abast complir les expectatives que el propi capità, Bruno Moliner, marcava a mitjans de novembre, "lluitar per l'ascens". Per fer-ho, ha de quedar entre els quatre primers classificats de l'actual lliga, que acaba el primer cap de setmana de febrer.