Torrent del Remei, l'artèria de baixada del Coll, prepara la seva pacificació

El Districte inclou en el calendari, sempre en el proper mandat, una plataforma única al carrer Pere Llobet

Política

La nova vorera amb pivots guanyada al trànsit
La nova vorera amb pivots guanyada al trànsit | Biel Minguell López

El pla de mobilitat del Coll, presentat el 2018 i que té com a objectiu l'eliminació del trànsit (i aparcament) de pas afrontarà en el proper mandat almenys els projectes de pacificació de Torrent del Remei i Pere Llobet. Així s'ha detallat aquest dimarts en la Taula d'Urbanisme del barri, en la qual els tècnics del Districte han destacat la reformulació de l'artèria de baixada del Coll, on ara hi conviuen graons, formigó antilliscant, voreres mínimes i girs inversemblants. 

El nou Torrent del Remei, que no té en tot cas dotació pressupostària ni tocarà cases pendents d'expropiació pel pla Tres Turons, suposarà donar prioritat al vianant i fer aparèixer arbres en un carrer on no n'hi ha cap, i que també acabarà derivant l'aparcament a carrers adjacents com Mora d'Ebre i Beat Almató. També s'acostaran els passos de vianant a cruïlles de gran afluència com la de Torrent amb Sant Marià. 

Sobre el futur incert de les expropiacions, inclosa l'anomenada Peça del 14 ja aprovada (Riu de la Plata/Torrent), el gerent del Districte, Rufino Garcia, ha sortit al pas dels temors dels veïns sobre les cartes rebudes per declarar algunes peces com a infrahabitatge (vegeu núm. 915). "No és un pas previ al desnonament; l'Ajuntament utilitzaria una altra via", ha dit.