Badia deixa la primera línia política i renuncia a repetir per dedicar-se a la família i a ser pare

El regidor de Gràcia, que fa dos mesos encara estava disposat a seguir, va comunicar la decisió als consellers la setmana passada

Política

Pre3sa de possesió de Badia com a regidor de Gràcia, el 2015
Pre3sa de possesió de Badia com a regidor de Gràcia, el 2015 | Cedida

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, dirà adeu de manera efectiva en les pròximes  eleccions del 28 de maig a  gairebé vuit anys de política municipal tant de ciutat com de districte i tancarà el període continuat més llarg d'un regidor a Gràcia, només equiparable als nou anys no consecutius que Xavier Valls va dedicar als anys 80 i 90. 

Així ho ha anunciat aquest dimecres Badia mateix en un missatge a xarxes socials i a Eldiario.es després d'haver-ho comunicat la setmana passada al grup municipal de BComú a Gràcia i al gerent del districte. "La pròxima arribada d'una criatura a la meva vida i la de la Tati [la seva companya] m'ha fet pensar molt en l'equilibri entre allò professional i allò personal (...) i no m'agradaria tenir la sensació que no estaria arribant ni a una banda ni a l'altra. És per això que em sento més còmode decidint no presentar-me a la propera candidatura de Barcelona en Comú", ha dit.

En un emotiu escrit, Badia ha recordat precisament el mateix moment de la decisió de repetir ara fa quatre anys, "una etapa acompanyada de la mort del meu pare", i deixa entreveure que aquest 2023 també des dels comuns es comptava amb ell per "encarar els reptes de ciutat". De fet, ara fa tan sols dos mesos, en una entrevista a L'Independent, el regidor de Gràcia es posava a disposició del partit. "Per mi no quedarà. A mi m'ha apassionat aquesta experiència i estic al servei del partit en aquest sentit. Puc sumar de moltes maneres. Encara no he sadollat la meva inquietud. He suat tants projectes o posat tantes pedres que tinc ganes de veure com arrenquen", va apuntar aleshores.

Badia va arribar al càrrec de regidor de Gràcia un 9 de novembre de 2015 en substitució de Raimundo Viejo, que només va estar quatre mesos al càrrec i que hi havia arribat quan l'anterior regidora, Maite Fandos, ja havia començat a fer el traspàs a la també dirigent de comuns Laura Pérez. Es dona el cas que Pérez va anunciar també dimecres, alhora que Badia, la seva no continuïtat en la política municipal.

En qualsevol cas, el regidor de Gràcia encara mantindrà el comandament executiu en els dos plens que falten i a nivell de partit participarà el 28 de gener en la sessió programàtica de l'assemblea de Gràcia En Comú.

Una setmana diferent

Al regidor li queden dos plens i una última ronda de consells de barri, però aquesta setmana no ha pogut arribar a la sessió de la Taula d'Urbanisme del Coll a causa de les comissions de ciutat. L'estranya setmana, un cop fet l'anunci, s'ha completat amb visites a entitats com el Centre i el grup ATRA.