Fogueres al Coll, nova iniciativa per consolidar el calendari festiu

La Comissió de Cultura i Festes engega dissabte una nova tradició anticipant-se a Sa Pobla

Societat

Cartell de les Fogueres
Cartell de les Fogueres | Cedida

La Comissió de Cultura i Festes del Coll, hereva ampliada de la històrica Comissió de Joves, incorpora aquest dissabte una nova data en el calendari festiu del barri amb les fogueres de Sant Antoni, que per primera vegada se celebraran als barris del nord més enllà dels 30 anys de Sa Pobla al nucli històric de Gràcia. "Som conscients que a Gràcia hi ha el grann esdeveniment del 28 de gener i no som competència; per això ens vam plantejar fer-ho el cap de setmana original, el més proper a Sant Antoni", explica Albert Roig, membre de la comissió organitzadora.  

Els Jardins de Maria Mullerat seran l'escenari d'aquestes fogueres amb l'encesa participada per la colla La Malèfica i l'animació amb un concert de percussió del grup Amalgama. Com en tot el calendari de la comissió, la teca té un paper important i per això el paper central el tindrà el sopar de torrada amb botifarra i botifarrons que es lliura a cada participant (6 euros) però que cadascú s'ha de cuinar. La nit s'acabarà amb un concert de música de taverna amb el grup Os Biosbardos.

L'estrena de les fogueres arriba poques setmanes després del segon any de l'Escorça com a nova activitat en el calendari de Nadal o després dels sopars a la fresca que s'han consolidat com a part essencial de la Festa Major del Coll. "Volem fer carxa veïnal, i per això moltes de les activitats parteixen de la base de trobar-nos al carrer; potser l'antecedent més clar són els sopars de ranxo que fem des del Carnaval de 2019", apunta Roig. El paper de les AFA de les escoles Montseny i Farigola i també del centre cívic El Coll i Can Carol ajuden a completar el retrat d'aquest nou calendari festiu ja molt consolidat.