La reforma de Lesseps a l'entorn de Rius i Taulet conservarà dos carrils a l'arribada a Travessera

L'actuació, en un termini de tres mesos i mig, arrencarà a l'abril 'mossegant' la vorera de República Argentina per abordar després Maignon i Mare de Déu del Coll

Societat

La reforma preveu tres carrils de baixada de República Argentina.
La reforma preveu tres carrils de baixada de República Argentina. | Cedida

La minireforma del nord de  la plaça Lesseps que persegueix atenuar el trànsit de pas a l'entorn de l'escola Rius i Taulet, una operació de cirurgia de la mobilitat que ha provocat no poques manifestacions de la comunitat educativa i mirades de reüll de col·lectius veïnals com Amics de Lesseps o Pacifiquem Ballester, ja està en fase d'aprovació inicial amb la previsió d'executar-se entre abril i juliol.

El debat precedent, presentat a bombo i plateret pel Districte al maig i sacsejat per l'oposició suau d'Amics de Lesseps, ja va apuntar els grans elements de la reforma: reducció a un carril del carrer Maignon i Mare de Déu del Coll i mossegada de vorera a l'arribada de República Argentina a Lesseps per activar un nou gir a l'esquerra. L'objectiu no ha canviat: dividir el flux de trànsit pels dos vasos comunicants de baixada i minimitzar l'impacte de la congestió que sobretot en hores punta pateix l'alumnat de l'escola.

Primer s'habilitarà el gir de República Argentina per provar el sisè temps semafòric

Però la memòria del projecte, en exposició pública aquests dies, ha permès conèixer més detalls, com el fet que la reducció a un carril de trànsit a l'entorn del centre educatiu no serà total. "Es conservaran dos carrils en la desembocadura a Lesseps per garantir el gir de l'autobús", diu el text. Sí que s'actua notablement en la pacificació de la cruïlla Maignon-MDColl en tres  dels quatre xamfrans amb arbres, cadires i bancs, però el tram final amb Travessera aposta per una solució similar a la de Riera de Cassoles-Gran de Gràcia. Com a compensació, Mare de Déu del Coll amunt també guanyarà vorera i tindrà sempre un carril.

Però l'actuació que es defensa com a "clau perquè la resta d'accions siguin efectives" és el gir a l'esquerra de República Argentina cap a Lesseps. No només perquè hi ha decisions arriscades com la retallada de vorera (40 metres de llarg i 4 d'amplada) i la creació d'un tercer carril de baixada sinó també per la suma d'un sisè temps semafòric a la cruïlla que caldrà veure quin impacte té.

Amics de Lesseps ha intentat arrencar el compromís del Districte de fer una prova d'aquest impacte abans de continuar amb tota la reforma i a la vista dels documents oficials sembla que hi hagi una previsió en aquest sentit. Les tres fases de la reforma s'ha de fer en un ordre que no es pot modificar: República Argentina, Maignon i MDColl.

La intervenció, sobre un total de 1.200 metres quadrats, té un pressupost de 390.000 euros, un temps d'execució de 3,5 mesos i forma part de manera extra del pla Protegim Escoles.

La desembocadura de Mare de Déu del Coll a Travessera té dos carrils.