Els partits despleguen l'acció de precampanya consultant les bases i entitats per al programa

Educació, habitatge, mobilitat o neteja són els temes principals a abordar en sessions on sobretot es vol donar veu als veïns

Política

L'advocat Daniel Vosseler, dijous passat al mercat de Lesseps.
L'advocat Daniel Vosseler, dijous passat al mercat de Lesseps. | Cedida

Febrer i març són els mesos clau de feina dels partits polítics amb representació al districte. És el moment de picar pedra fent parlar les bases i entrant en contacte directe amb els veïns i entitats, i totes les formacions ja estan fent moviments concrets.

BComú, la principal força de govern, es reuneix aquest dissabte 28 en una assemblea programàtica en la qual el regidor, Eloi Badia, s'explicarà per primer cop després de fer pública la decisió de no seguir, i tot seguit s'abordarà el debat en base a sis grups: feminismes, equipaments, educació, habitatge, salut i desigualtats i transformació urbana. Els comuns també estan aprofitant les visites de regidor i conselleres a les entitats per afegir un membre de l'assemblea local.

El PSC, també integrat al govern municipal, ha traslladat als cinc grups que ha constituït a cada barri de Gràcia una primera proposta del grup municipal de districte i ara és el moment de debatre-la en trobades amb entitats i petits grups de veïns. L'alcaldable, Jaume Collboni, va visitar fa deu dies el Club de Tennis La Salut i el Gràcia Gimnàstic Club.

Esquerra, un cop passi el primer gran acte central amb l'alcaldable Ernest Maragall de dimarts que ve, convocar dissabte 4 de febrer a Lluïsos una jornada municipalista on hi destacarà una taula rodona amb activistes de cada barri que no tenen per què ser militants republicans. Entre el 10 de febrer i el 10 de març, els independentistes faran un congrés local per elegir els candidats de districte.

Junts té l'acte central d'arrencada de l'alcaldable Xavier Trias el 6 de febrer però Trias mateix ja es deixarà veure per Gràcia aquest mateix divendres, al tradicional arròs brut dels Foguerons de Sa Pobla. A nivell més orgànic, els juntaires estan desplegant el comitè de campanya de Gràcia en base a eixos temàtics rellevants com mobilitat, neteja, comerç i cultura.

La dinàmica de precampanya local, però, s'haurà de combinar a finals de febrer amb la reactivació dels organismes de participació de Gràcia, tenint en compte que el 21 de febrer hi haurà audiència pública, l'1 de març hi haurà ple i que entre el 2 i el 30 de març se celebrarà l'última ronda dels consells de barri (començant pel Coll i acabant per la Salut). Només quedaran aleshores dos mesos per a les eleccions municipals del 28 de maig.

Vosseler visita el mercat de Lesseps

Les llistes sense representació a Districte segueixen fent campanya outsider i Barcelona Ets Tu, la llista de l'advocat Daniel Vosseler, es va deixar veure dijous passat al mercat de Lesseps. L'equip de campanya també està aprofitant xarxes com Instagram per connectar el candidat amb els veïns.