El Districte cedeix un espai municipal a una xarxa de col·lectius feministes

La Insòlita, a plaça de la Vila 6, agrupa nou entitats en xarxa

Política

Impulsores de la xarxa feminista, amb Badia i Pérez, aquest dijous.
Impulsores de la xarxa feminista, amb Badia i Pérez, aquest dijous. | Cedida

El Districte ja ha trobat un nou ús a un dels espais dedicat a serveis municipals de plaça de la Vila 6, on darrerament hi havia hagut el Centre de Serveis Socials de Gràcia i Camp d'en Grassot abans que s'ubiqués a Alegre de Dalt amb Sant Lluís i on ara encara hi ha el Servei d'Atenció Domiciliària. Una xarxa de cooperatives feministes, La Insòlita, ha rebut aquest dijous les claus en un acte oficial i es trasllada de facto del seu anterior espai, al carrer Trafalgar, a aquest local de propietat municipal. "En el nou espai hi podrem ser la majoria de les entitats per acumular recursos i disposar d'una estructura compartida", ha explicat Blanca Valdivia, membre de La Insòlita.

Les nou entitats beneficiàries són  Vira (transformació educativa des d'una perspectiva de gènere), Punt 6 (arquitectura i urbanisme),  Nus (teatre), Som Candela (educació en valors), La Raposa (llibreria i acció cultural), La Creatura (autoocupació), Sindillar (treballadores de la llar) i Les Mercedes (bicidistribució). 

La xarxa, que funciona des del 2019, es reivindica com la primera xarxa de cooperació feminista a Barcelona i té com a objectiu principal "promoure els principis i pràctiques feministes dins de l'esconomia social i solidària", diu Valdivia, i cita quatre eixos: suport mutu, estructura compartida, activisme polític i projectes conjunts. A l'acte d'aquest dijous hi ha assistit el regidor de Gràcia, Eloi Badia, i la regidora de Feminismes, Laura Pérez.