No veïnal a l'Estrella al sud del Parc Guinardó

La regidora d'Horta-Guinardó diu que no hi ha "cap acte administratiu" nou i que Colau presentarà la nova opció

Societat

L'àrea de jocs infantils i estada de Travessera, on ara es focalitza el debat
L'àrea de jocs infantils i estada de Travessera, on ara es focalitza el debat | Biel Minguell López

Les últimes intervencions públiques de l'Ajuntament -últim ple de ciutat de desembre- apuntant a una nova ubicació provisional del Mercat de l'Estrella "que no hipotequi l'ús del parc" del Baix Guinardó però deixant entreveure que una opció alternativa en aquest mateix espai encara és bona han mobilitzat de nou els veïns organitzats al voltant de la plataforma Salvem El Parc, que en els últims dies han bustiat pel barri uns fulletons on afirmen que "la lluita continua". 

En el nou material informatiu, la plataforma no es refereix a cap altra de les opcions estudiades pels tècnics abans que l'alcaldessa descartés la proposta del mercat a tocar del llac (Sardenya 420, Torrent de Lligalbé, Alfons X) i apunta contra la nova ubicació oficiosa: "sembla que estan estudiant portar-lo a la zona esportiva i de jocs infantils de Travessera de Gràcia entre Lepant i Marina". "No podem permetre-ho. El parc és un tot. El parc no es toca. És responsabilitat de l'Ajuntament trobar un altre lloc més adient", conclouen.

Els paradistes de l'Estrella adverteixen que l'opció Parc-Travessera tampoc els convenç perquè se situa més lluny de l'emplaçament original i critiquen alhora la dilació de la decisió municipal. "Quan ho sàpiguen que ho diguin, però som nosaltres els qui estem exposats als comentaris dels veïns, i això esgota", ha advertit la presidenta, Lourdes Vico. A l'audiència pública d'aquest dijous, la regidora Rosa Alarcon va admetre que s'estan estudiant noves possibilitats però que no hi ha "cap acte administratiu nou". També va dir que l'alcaldessa presentarà la nova proposta.