Ruta de la Pau

Marxa de 2 km per la pau des de Vallvidrera fins al cim del Tibidabo

Interculturalitat i Espiritualitat

Ruta de la Pau
Ruta de la Pau

La Ruta de la Pau es va celebrar el 16 d'octubre del 2022, com un esforç conjunt de varies  organitzacions i representants de grups espirituals que formen part del Grup de Diàleg Interreligiós de Gràcia: la Federació de Famílies per a la Pau Mundial i de la Joventut i Estudiants per la Pau (YSP). 

Va consistir en una marxa per la pau de 2 quilòmetres, des del nucli urbà de Vallvidrera fins al cim del turó del Tibidabo i de l'Església Expiatòria del Sagrat Cor de Jesús.

Al punt de trobada de Vallvidrera, els participants van escoltar una breu xerrada que donà en Rodrigo López sobre el sentit de la iniciativa de la Ruta de la Pau, que promou la superació de les barreres, no solament les fronteres externes sinó també les interiors dels nostres cors. S’està portant a terme a nivell internacional ja sigui en bicicleta, a cavall o caminant, segons el país, des del Japó per tot el Món, des de la Patagònia Xilena fins el Cap de Bona Esperança al Sud de l’Àfrica, per construir un mon com una família unida, d’interdependència, prosperitat mútua i valors compartits.

A continuació es varen repartir samarretes amb el logotip de la Ruta de la Pau, i van emprendre la marxa pel camí lateral de la carretera. El dia era assolellat i gaudiren d’unes vistes meravelloses de Barcelona.

El pare Joan Codina i Giol, sacerdot salesià i actual director de l'Església Expiatòria del Sagrat Cor de Jesús, va rebre cordialment als participants i va parlar breument del significat de la pau en l'evangeli de Jesús.

Emilio Egea, representant de la Fe Bahá'í, Anna Constant d’un grup budista de l'Himàlaia anomenat Drukpa i Marta Matarín, directora de Brahma Kumaris de Barcelona, van oferir paraules d'inspiració des de les seves respectives denominacions espirituals.

Un salm enviat pel pare Alfons de l’Església Ortodoxa d'Antioquia qui no va poder assistir, va ser llegit en veu alta per Rodrigo López, i una frase de Noemí Cortés, representant de l’Església Evangèlica, va ser llegida per la jove estudiant Esi Beshaj.

Artur Beshaj, director de la Federació de Famílies per la Pau i la Unificació Mundial (FFWPU), de Barcelona, va oferir un missatge final molt entusiasta.

Després, van cantar tots plegats la cançó hebrea "Abenu Shalom Alejem", van oferir un Visca per la pau i van llançar 21 globus blancs abans de fer-se una foto de grup amb la pancarta de la Peace Road.

 

Interculturalitat i Espiritualitat - Joaquim M. Cervera i Duran