Nomenclàtor tanca el mandat amb una allau d'inauguracions abans del període electoral

Josefina Torrens, Pepita Pardell, Moncho, Emerita Arbonès, Agustí Pinyol, Manuel Cros i la Primera República, honorats

Política

Reunió del grup de Nomenclàtor de Gràcia aquest dilluns
Reunió del grup de Nomenclàtor de Gràcia aquest dilluns | A. B.

Quan el 3 d'abril el govern espanyol signi oficialment el decret de convocatòria de les eleccions municipals del 28 de maig, totes les institucions públiques quedaran impedides de fer qualsevol acte d'inauguració i no és casual que entre el 7 de març i el límit d'abril s'hagin fixat fins a set convocatòries que remataran la feina engegada aquest mandat a Gràcia en l'àmbit de nomencàtor.

Les 'no santes', pendents de ciutat, i Isabel de la Calle i Victòria Pujolar, al proper mandat

El grup de treball de districte ha celebrat aquest dilluns l'última reunió d'aquests quatre anys, en la qual ha destacat aquest apretat calendari: el 7 de març s'estrenarà el passatge Josefina Torrens Illas (nedadora) a tocar del CN Catalunya; el 16 de març, coincidint amb el seu aniversari, serà el torn de la placa a Pepita Pardell (il·lustradora i animadora) al carrer Rabassa; el 18 de març tocarà la placa a Moncho (cantant) al carrer Progrés; el 21 de març, a Emèrita Arbonès (dona del 36), al carrer Badia; el 25 de març s'estrenarà la placeta Agustí Pinyol, al Coll, i l'endemà 26 de març el programa culminarà amb el bateig del passatge Manuel Cros, al lateral del Nou Sardenya. La setena estrena no té data exacta però serà en aquest període i honorarà amb un faristol al passeig de Sant Joan de dalt els 150 anys de la Primera República.

L'última reunió del grup també ha servit per deixar deures a ratificar en el proper mandat com l'aprovació només pendent del tràmit a ponència de ciutat de les tres no santes Magdalena E. Blanch (en lloc de Santa Magdalena), Àgata Badia (en lloc de Santa Àgata) i Rosa Puigrodón (en lloc de Santa Rosa), si bé el debat està obert des del 2018.

En el capítol de noves propostes han prosperat dedicar una placa a la pianista Isabel de la Calle Gay, impulsora del Conservatori Femení del carrer Montseny (amb mural ben visible des del carrer Gran), i una altra placa també a la periodista Victòria Pujolar, veu de Ràdio Pirenaica, i que va viure al carrer Còrsega 423; d'aquesta última l'any 2021 l'Institut Català de les Dones va celebrar el centenari del seu naixement amb diversos actes.

"M'ho he passat molt bé; posant plaques fas feliç a la gent"

 La consellera Àngels Tomàs, presidenta del grup de treball local de Nomenclàtor, va fer aquest sentit comiat dilluns tenint en compte que molt probablement no continuarà al Districte en el proper mandat. Hi ha estat set anys establint un rècord respecte dels seus predecessors.