Una aplicació concentrarà tot el comerç de la Vila prioritzant l'oferta sostenible i solidària

La iniciativa arrenca amb un concurs per triar el nom entre el veïnat i amb un primer lliurament de 500 comerços

Societat

L'aplicació només necessitarà d'un telèfon.
L'aplicació només necessitarà d'un telèfon. | Cedida

Els marketplace que es van desplegar arran de la pandèmia no han acabat de triomfar però el petit i mitjà comerç, una de les columnes vertabrals de l'economia de Gràcia, no para de donar-li voltes a la competitivitat amb els grans taurons tant de presència física com telemàtica que també es mouen amb agilitat a nivell local. Aquesta és la idea amb què treballa AgitaciónNet, vells coneguts de la Vila perquè fa anys que treballen amb Castellers de la Vila de Gràcia o amb GràciaDivina, per desplegar aquest 2023 una aplicació que aixoplugui tota l'oferta del sector, donant prioritat a l'economia social i solidària.

L’aplicació, segons explica Juan Carlos Cordero, busca generar "un espai que permeti a les usuàries navegar, descobrir i triar, al moment, entre les diferents ofertes de comerç de proximitat, amb canals de comunicació directes i interactius entre comerços i potencials consumidors i donant preferència a la visibilització d’aquells comerços que prioritzin la venda de productes i serveis sostenibles".

La plataforma, impulsada per Cordero, Judit Aranda i Toni For­nés, amb despatx al carrer Sant Domènec, es concentrarà en primera instància en un primer lliurament amb 500 comerços del nucli històric de Gràcia (el quadrant Via Augusta, Còrsega, Travessera de Dalt, Passeig de Sant Joan) i arrencarà aquest mes de març amb una crida a la participació del veïnat per elegir el nom de l'app. "Volem donar a conèixer l'aplicació però també crear una sèrie d'espais participatius on el veïnat també pugui prendre decisions sobre aquesta eina", explica Cordero.

L'aplicació, al marge de l'incentiu d'arrencada amb un premi per rein­vertir en compres, també s'adreça als comerciants perquè puguin actualitzar l'espai personal. "L'objectiu no és el negoci sinó l'autogestió", conclou Cordero.