Jose Lloret (CEG): "Estem decebuts amb el Districte, fa tres anys que busquem un acord"

El president de l'entitat, però, no vol "convertir-ho en una qüestió política perquè és una qüestió d'interès ciutadà"

Esports

Jose Lloret, president del CEG, a l'entrada de la seu que volen reformar
Jose Lloret, president del CEG, a l'entrada de la seu que volen reformar | Biel Minguell López

Des que va assumir la presidència del Club Excursionista de Gràcia a finals de 2019, Jose Lloret ha hagut de reinventar el club en pandèmia i organitzar l’any del centenari de l’entitat. A tot això, se li ha de sumar una lluita que fa tres anys que el club té amb el Districte per reformar la seu.

Com estava el club el 2019 i com està ara? Com ha progressat el club des d’aleshores? 
Vam entrar amb moltes ganes, però ens vam trobar de cop i volta amb una situació molt dura, ja que al no poder sortir a fer activitats a la natura, vam perdre el sentit de ser.
Però la gent va respondre positivament, van ajudar a mantenir viva la flama del CEG.

"És en la proximitat quan es fa club. La reforma busca guanyar presencialitat"

I just després, el centenari…
Per una entitat amb el pes cultural, esportiu i d’arrel que tenim, un centenari sempre angoixa. Planifiques unes activitats, però has de tenir el suport de la base social perquè tiri endavant. I s’ha de dir que tots vam estar a l'altura i hem acabat tenint un centenari digne del club.

Entre aquestes activitats, el festival Amunt i La Directa, no?
De l’Amunt n’estem molt orgullosos. Va ser un festival fantàstic, i estem treballant ja en la segona edició. La Directa ha sigut recuperar un recorregut històric per crear la primera cursa vertical de Barcelona, que esperem que es mantingui durant molts anys.

Un cop passat el centenari i amb la Matagalls-Montserrat d’enguany organitzant-se, en què treballa ara el club?
Des que vam entrar, i agafant el relleu de les juntes anteriors, estem preparant una remodelació de la seu. Fa tres anys que demanem la  llicència per poder tenir un espai que s’adapti a la filosofia del club.

Que permeti desenvolupar totes les activitats que el club organitza, no?
Sí. I hem de dir que estem decebuts perquè fa tres anys que intentem arribar a un acord amb el Districte, però no han estat a l'altura. En aquest temps hem presentat projectes, i tots s’han rebutjat.

I no us han donat alternatives?
El problema és la catalogació patrimonial de l’edifici. La proposta dona possibilitats al barri de tenir una entitat esportiva i cultural amb unes instal·lacions de qualitat. Busquem un consens, un acord amb el Districte, però fa tres anys que no arriba. No ens donen gairebé marge de maniobra.

Hi ha previst algun apropament?
Estem pendents d’una reunió, que passa el temps i no es dona, per proposar la nostra nova idea i poder arribar a un acord. Des del juliol que no ens reunim. Ens creuem en actes i els recordem que ens hem de trobar, però la reunió no es dona.

Ara que estem en precampanya, algun partit s’ha compromès a desencallar la situació?
Hem mantingut contacte amb diferents grups. El partit de govern, el PSC, a l’hora de la veritat, no ha resolt el problema. ERC i Junts ens han donat el suport, però no volem fer d’això una qüestió política, és una qüestió d’interès ciutadà. 

Per tant, la reforma faria créixer el club?
Volem recuperar l'esperit de club, és important recuperar-lo. Que els més novells tinguin contacte amb els més veterans, i que comparteixin coneixements. És amb el contacte presencial quan es fa club. Sense trobar-se no hi ha club, i amb la nova seu, aquesta trobada serà molt més fructífera.