L'Espai Texas apel·la al suport ciutadà per engegar un projecte "d'alt risc"

"La primera pedra està posada", diu Isona Passola, una de les impulsores, "però necessitem els 40.000 euros d'arrencada", una xifra que l'equip espera aconseguir amb la campanya a Goteo

Cultura

Tot l'equip de l'Espai Texas, aquest dijous, a la sala del futur teatre
Tot l'equip de l'Espai Texas, aquest dijous, a la sala del futur teatre | Silvia Manzanera

L'Espai Texas ha començat a caminar oficialment aquest dijous amb la presentació del projecte davant la premsa i representants de les diferents institucions públiques per donar tots els detalls d'un projecte que recupera una part de l'esperit dels Texas de Ventura Pons, amb l'afegit del teatre (una sala per a 200 localitats) i d'un espai gastronòmic (un dels fronts fonamentals per sostenir la iniciativa). Tot i que ja van fer un avançament fa dues setmanes a la comissió de comerç de Gràcia i que l'Independent va recollir al número 923, l'equip de l'Espai Texas ha explicat la viabilitat econòmica d'un projecte "d'alt risc", segons Isona Passola, que requereix del suport de la ciutadania. Per això s’ha organitzat una campanya limitada de micromecenatge, a través de la web espaitexas.cat i de la plataforma Goteo.org, amb què desitgen arribar als 40.000 euros. El cost de les obres és de 450.966 euros i el d'inici d'activitat de 96.000. El finançament públic es registra en més de 269.000 euros i les aportacions pròpies i privades superen els 237.000. 

A part de la campanya a Goteo.org, es podran fer aportacions in situ durant la festa de presentació del projecte a la ciutadania, dissabte 18 de març a partir de les 12.30h al Passeig Sant Joan amb Sant Antoni Maria Claret. Durant tot el cap de setmana les portes de l'Espai Texas s'obriran al públic i hi haurà un punt d'informació i recaptació de fons.