Els Premis Vila de Gràcia canvien de nou el guardó i inclouen nous requisits per a la diversitat sexual
Les noves bases demanen almenys una persona de cada sexe cada tres anys i valoren aspirants que lluitin contra l'assetjament
Els Premis Vila de Gràcia canviaran de nou la seva imatge en 27 anys d'història, des de l'etapa engegada sota l'impuls de qui va ser conseller de cultura del districte Albert Musons, i s'apuntaran a un nou canvi amb una G simbòlica de fusta. "G de Gràcia, de Guanyador, de Gràcies", han apuntat fonts municipals com a justificatiu.
En els últims anys es lliurava un quadre de fang amb la torre del campanar i el Park Güell com a elements destacats i en les primeres edicions el disseny era més auster, amb una peanya de fusta i una placa gravada.
El nou disseny s'ha encarregat a Cómo Design Studio, amb la primera fase de producció a l'Ateneu de Fabricació, i ha comptat també amb la col·laboració de fusters i artesans en el procés de polit, rebaixat i gravat dels noms dels guanyadors. Aquesta setmana ja es podrà completar la feina després que dimarts es reunís el jurat i només falti la comunicació als guardonats.
La nova etapa s'activarà amb el lliurament de guardons en la cerimònia prevista el dijous 27 d'abril, però enguany no serà l'únic canvi significatiu perquè hi ha hagut una ampliació de les bases en el sentit d'introduir requisits sobre la diversitat sexual en els premis d'honor individual ("en el cicle triennal hi haurà, com a mínim, una persona de cada sexe") o sobre les mesures d'igualtat que apliquen els col·lectius aspirants ("el jurat tindrà en compte que disposin d’un Pla d’igualtat o bé de mesures contra l’assetjament sexual").
Retorn als nou premis, sense el guardó extra Covid
Encara hi ha un tercer canvi respecte de l'any passat als premis Vila de Gràcia i és el retorn al model de nou guardons. El desè, excepcional i dedicat a la lluita contra la Covid, se'l va endur l'artista Patricia Cancelo.