Torna el mercat de Pagès de Vallcarca i serà setmanal

per Mercat de pagès de Vallcarca

Després dels mesos d’estiu, torna a engegar el Mercat de Pagès de Vallcarca i ho fa amb la novetat de convertir-se en un mercat setmanal. Amb aquesta periodicitat es pretén aconseguir l’objectiu d’arribar a més veïnes i veïns i alhora esdevenir una alternativa real de consum. Els mercats es continuen fent a la plaça del metro de Vallcarca, al costat de l’Avinguda i l’horari es el mateix, de les 10h a les 14.30h.

Després d’arrencar aquesta passada primavera de forma quinzenal, la valoració del mercat és molt positiva. La gent del barri s’hi ha apropat i ha pogut conèixer de primera mà què son els mercats de pagès. La possibilitat de comprar de forma directa a productors i productores és un privilegi difícil de trobar si vius a Barcelona. És per aquest motiu que els mercats de pagès apropen el camp a la ciutat i son una manera de donar viabilitat a projectes agroalimentaris que, poc a poc, van esdevenint una alternativa als grans supermercats i cadenes de distribució.

Al barri de Vallcarca és difícil trobar productes ecològics, de temporada i de proximitat. Per aquest motiu, al mercat de pagès cada dissabte s’hi podran trobar parades de pa, mel, pasta seca, fruita i verdura, embotits, cosmètica, xocolata, formatges, espècies, infusions, etc. Es pretén poder solucionar la inquietud de poder alimentar-se d’una manera mes sana i més respectuosa amb el medi que ens envolta i alhora donar a conèixer els aliments cada estació de l’any ens ofereix.

Els dies de mercat, la plaça ha esdevingut un punt de trobada pels veïns i les veïnes. Un espai on es pot venir a a comprar però també a passejar i fer el vermut, i on la plaça recupera l’eperit dels dies de mercat que encara es pot trobar als pobles. Aquesta temporada que comença, més enllà de les parades, les famílies hi trobaran un espai per a la mainada adequat a les necessitats dels més menuts, combinant diferents propostes lúdiques i pedagògiques. També hi ha espai per les actuacions musicals en directe doncs cada dissabte es fa el vermut musical a partir de les 13h. I no podia faltar un espai gastronòmic on es podran descobrir els sabors dels productes de temporada, acompanyats de sucs naturals o bona cervesa artesana.

El mercat setmanal només tancarà aquells dissabtes que siguin festius o pont. Amb aquesta premissa es vol consolidar la proposta del mercat de pagès, i donar-la a conèixer tant als vallcarquins com als veïns i veïnes de La Salut, el Coll, el Putxet o de la Vila per tal que vinguin a Vallcarca a passar el matins de dissabte.