Virus

per Jesús Sánchez (@ciutatsatelite)

Em faig ressò de l’anunci de l’Organització Mundial de la Salut de la consideració del Covid-19 (coronavirus) d’enemic mundial número 1 i que no tindrem vacuna fins el 2021. Els efectes de la malaltia que està provocant la propagació d’aquest agent infecciós ha fet que el Mobile World Congress hagi estat cancel·lat. La motivació que ha conduit a aquest escenari –apocalíptic per a alguns– és molt obvi que no ha estat tan sols per salvaguardar la salut de les persones sinó també per obeir a interessos i estratègies comercials d’alt nivell. És tant com dir eufemísticament que els estats democràtics promouen la fabricació d’armes de guerra per la defensa de l’Estat de dret. Que ens creguem això equival a atribuir l’opinió pública un grau superlatiu d’imbecil·litat suprema. Les armes es fabriquen per matar, i punt. Ergo, les cancel·lacions com les del MWC s’executen per motius més bé egoistes que no pas altruistes.

És clar que allà on hi ha virus s’estableix un camp minat per altres agents altament infecciosos com son les fake news. Així ho ha constatat la caverna periodística espanyola atribuint bona part de responsabilitat de la cancel·lació del MWC al president Torra i alcaldesses Colau i Marín de no haver fet prou per convèncer John Hoffman de que es celebrés el principal esdeveniment tecnològic mundial. És un punt més en l’interminable haver comptable de greuges, insults i tota sort de vòmits xenòfobs i racistes cap a Catalunya i les seves institucions dia sí dia també. Un virus que no hi ha manera de derrotar.

La propagació del virus s’ha donat coincidint amb el corrent migratori més important de l’any: la celebració de l’any nou xinés. És l’any de la rata en què ja no serà possible amagar la mesquinesa d’un món brutalment depredador. Els vells fonaments del món actual ja no es poden sostenir per enlloc i celebraré la rebel·lió dels dèbils, dels exiliats, de les dones, de la joventut, de la diversitat, dels refugiats, dels pobres, dels famèlics, encara que això ens tregui de la nostra putrefacta zona de confort.