Suport mutu de Gràcia

per Lola Capdevila

L’enemic a batre, en aquest moment, és invisible però la imaginació i la solidaritat són ben visibles a la Vila. S’ha format una xarxa de suport mutu i innombrables grups de WhatsApp a places i carrers per intentar ajudar a les persones que viuen soles, a les més febles, a tothom qui ho necessiti. 

A través de les xarxes ens arriben instruccions sanitàries, recomanacions per evitar episodis d’ansietat o depressió, taules per fer exercici físic, deures i pautes perquè l’alumnat segueixi actiu..., hi ha persones que cusen mascaretes de protecció; altres cuinen, reparteixen aliments, es mantenen oberts els establiments imprescindibles, el transport... Quanta solidaritat!

També hi ha un gran esforç mediàtic per mantenir-nos al dia i enviar-nos aplicacions, vídeos, informació rellevant o per distreure’ns, novel·les, poesia, música, cançons, visites virtuals als centres d’art... Tot és benvingut però esperem que ningú tingui la barra d’alimentar el big data, amb tot això, fer-ne negoci i debilitar la nostra privacitat i llibertat. 

I cada vespre obrim finestres per fer un reconeixement als serveis mèdics, perquè no defalleixin; i enlairem aplaudiments, cants i música, per sentir-nos acompanyats i fer saber que som comunitat.