Esport confinat

per Mercè Saltor, consellera d'Esports del districte de Gràcia

Durant aquests dos mesos de pandèmia i de confinament, l’esport gracienc ha mostrat una musculatura que no s’improvisa. Hem pogut veure a webs i xarxes socials una activitat frenètica de reptes, tutorials, classes de preparació física, entrenaments en directe, entrevistes a esportistes, vídeo-reunions, propostes de les grades d’animació… Molts clubs ens han regalat imatges antigues d’equips d’altres èpoques (gran feina del Grup d'Història Ramon Vergés) i ens han transmès missatges plens d’il·lusió per a la temporada vinent.

Futbol, bàsquet, gimnàstica, hoquei, natació, escacs, futbol sala… clubs de totes les disciplines han mostrat aquestes setmanes un dinamisme encomiable que ha permès fer més suportable aquesta aturada forçosa als seus esportistes i a la vegada, seguir mostrant la seva activitat a tothom.

Sense anar més lluny, les gimnastes del Gràcia Gimnàstic i de l’Associació Esportiva Gràcia han participat aquest cap de setmana en un “trofeu” internacional online (totalment gratuït) que ha enamorat aquesta consellera pel seu enginy. Vídeos de nenes executant les seves rutines a la catifa del menjador, o penjant-se de pals de fregar convertits en improvisades barres asimètriques, o resseguint les files de rajoles del terrat mentre fan flic-flacs davant els aplaudiments de tota la família…

Els Tres Peons han participat amb èxit en un trofeu en línia, mentre que els clubs de bàsquet del districte han competit amb intensitat a la lliga virtual @lbvirtualcat.

Un cop més, l’esport ens ha demostrat que és un gran vehicle de cohesió, de salut, d’amistat i de bons hàbits. Ens ha mantingut connectats, entretinguts i en forma.

Fora de les xarxes, l’esport gracienc de la cistella ens ha donat la gran alegria d’haver aconseguit posicionar els seus equips a les millors categories del bàsquet català. No és cap regal. S’ho mereixen pel treball ben fet i per l’empenta de les seves juntes directives, els seus equips tècnics i els seus jugadors i jugadores.

L’esport no només ens ha d’ajudar a mantenir-nos sans davant aquesta pandèmia i protegir-nos de futurs contagis. També, i sobretot, és una de les activitats imprescindibles que ens permetrà recuperar el pols vital un cop superada la difícil situació que estem vivint.

Les administracions haurem d’estar a l'altura dels nostres clubs i vetllar perquè puguin seguir fent la seva activitat en el futur de la millor manera possible.

I per acabar, un últim desig: veure l’Europa a 2aB l’any vinent. Força, escapulats!