Sortir junts de la crisi

per Jordi Bea, portaveu del grup municipal de Ciutadans

El grup municipal de Ciutadans va ser el primer que va apostar per un gran acord de ciutat per afrontar aquesta crisi. Des del primer moment vam considerar que calia fer un pla ambiciós, transversal i de consens: un pla on havien de participar, el govern de la ciutat i tots els partits polítics, amb la col·laboració de la Generalitat i el Govern d’Espanya; un pla on havien de trobar-se , entitats, associacions, comerciants, restauradors, hotelers, treballadors, empresaris, autònoms junt amb tots els agents econòmics i socials. Un pla per donar solucions a curt, mitjà i a llarg termini, que ens permeti sortir de la crisi de la millor manera possible i sense deixar ningú enrere. En definitiva: un pla de tots, per a tots i sense línies vermelles ni ideològiques per endavant. Un Pacte per Barcelona.

El Pacte per Barcelona ha de posar damunt la taula objectius en els àmbits sanitaris i econòmics. Hem de consensuar mesures eficients de desconfinament, nous protocols de prevenció i seguretat; acompanyats de mesures econòmiques que permetin evitar la destrucció del teixit productiu de la ciutat i dels districtes. Per això uns dels primers punts que vam demanar es l’inevitable revisió de taxes e impostos municipals. No es pot continuar incrementant la pressió fiscal, als autònoms, treballadors i comerciants, l’afany recaptador del govern l’únic que generarà serà mes pobresa. El pressupost municipal d’enguany ja es paper mullat i la coalició que forma el govern municipal ho haurà d'admetre i parlar amb tots els grups. No ens trobaran si pretenen ofegar tothom amb una pressió fiscal excessiva; no es la manera d’assegurar la protecció dels més vulnerables.

El mateix que demanem a la taula del pacte també ho demanem per a Gràcia. La nostra proposta incomprensiblement rebutjada al Plenari del 5 de maig, anava en aquest sentit. Proposàvem acords i dotació econòmica per desenvolupar els consensos, el govern va votar en contra i es van oblidar de que tenim que fer el possible per salvar el comerç i la feina al temps que donem un missatge d’unitat i esperança. Avui mes que mai, és necessari que el Govern del Districte i la resta de grups polítics assolim acords, tots tindrem que fer renuncies i consensuar solucions, no demagògiques ni propagandístiques, amb els representants de les entitats i associacions, hem de sortir junts de la crisi sanitària i econòmica, i per fer-ho tenim l’obligació de detectar les necessitats dels graciencs i sol així les podrem defensar amb precisió, consens i unitat quan arribin a la Casa Gran.