D'un temps que ja és un poc nostre...

per Emeteri Frago, president de l'Associació Cultural L’Independent de Gràcia

El tic tac del rellotge, els fulls del calendari que van caient, el retorn de la mirada al mirall, les venes marcades a flor de pell, les fulles marrons caigudes dels arbres i també l’explosió vermellosa de les roselles, el pujar i baixar del termòmetre, el pas de les estacions de l’any i molts més indicadors, ens acompanyen dia a dia en l’esdevenir de la nostra quotidianitat i ens assenyalen quelcom palès, l’existència d’allò que hem definit com el temps.

I en aquesta brúixola del temps, del nostre temps, del temps dels qui ens acompanyen i amb qui compartim, del temps de la nostra llar, del veïnat, del temps de tothom a la Vila de Gràcia, l’Independent, aquest setmanari que tens a les mans, des de fa 20 anys contribueix com un indicador més de l’esdevenir temporal de les gracienques i graciencs i de tothom que ens visita i acompanya.

El temps de vida, el temps dels canvis, el temps dels successos, el nostre temps d’alegries, bé soles o compartides, de patiments i tristeses, el temps de la comunitat gracienca, va quedant recollit i imprès en aquests fulls que ara llegeixes. L’Independent fa de rellotge escrit dels fets graciencs.

Han sigut 20 anys de temps compartit amb tu, que ens llegeixes; fruit de la voluntat i compromís d’un petit grup impulsor que va arriscar-se perquè els bocins del temps dels esdeveniments graciencs es poguessin conèixer i tenir prou transcendència per generar arrelament i sentiment comunitari gracienc, poder albirar perspectives de canvi, refermar sentiments de pertinença gracienca, reconèixer i compartir la diversitat del teixit social gracienc, debatre i contrastar opinions, fer autocrítica i aprendre a compartir. Un grup impulsor al qual, al llarg d’aquests anys, s’han anant afegit multiplicitat d’altres col·laboracions, dedicacions i passions i com no, la primera, la teva, que ens llegeixes cada setmana.

En aquest esdevenir del temps passat però també amb mirada de futur volem continuar contribuint a assenyalar el temps dels reptes de present i de futur que ens esperen a Gràcia. Volem continuar construint i desenvolupant, amb tu, un rellotge viu del temps gracienc, obert i compartit, un l’Independent que sigui un tot que ens ajudi a ser persones millor informades, més sensibles envers el nostre voltant i més conscients del nostre temps i dels seus efectes en allò que estimem, compartim i gaudim, Gràcia!