Gaudir la festa depèn de nosaltres

Periodista i fotògraf. Aficionat al cinema, la història i els esports

@busky80

per Òscar Mejías Blanch

Com que malgrat tot hi haurà Festa Major, em resisteixo a deixar de buscar el punt optimista a com s’estan esdevenint els fets. Ens agradi més o menys, aquest any ens vindrà una celebració escapçada i, per tant, només depèn de nosaltres intentar-la veure amb una mirada positiva.

Penseu-hi. Penseu-hi bé. Penseu en la possibilitat de passejar per carrers sense aglomeracions. Visualitzeu els veïns i veïnes asseguts al voltant de taules en mig de la calçada, en absoluta tranquil·litat. Penseu en com de fàcil serà relacionar-nos els uns amb els altres, sense que els festers estiguin constantment aclaparats per la feina. I en com això, pot ajudar a fer sorgir la espontaneïtat del moment, a fer que ens animem a participar de quelcom que no entrava en els nostres plans aquella tarda d’agost.

Creuo els dits esperant que aquest punt i a part acabi esdevenint un parèntesi que ajudi a fer, ni que sigui, petits retocs en el plantejament de la Festa. Potser se’ns està presentant una oportunitat. Una oportunitat de canvis. I quan dic això, no em refereixo als tòpics esloganitzats de l’estil “això ens farà més forts” o “crisi vol dir oportunitat”. El que vull dir és que, precisament aquest any que s’espera una Festa més propera que mai al seu veïnat, provem d’analitzar i cercar punts concrets, de coses que han funcionat, per a implementar-les més endavant i ajudar, així, a retornar una mica la Festa Major al barri.