Imminent llançament del nou web i canvis a la redacció

Per l'Associació Cultural l'Independent de Gràcia.
La tornada a l'activitat arriba a l'Associació Cultural i al setmanari ben carregada de novetats en el marc de la celebració dels 20 anys de L'Independent, que es van complir aquest 14 d'agost i que els vam celebrar com a primera acció amb la publicació de l'especial 20 anys que acompanyava l'especial Festa Major. També en aquest especial s'anunciava el concurs de fotografia que, sota el tema central La nova normalitat i en categories professional i popular, accepta fins al 30 de setembre la participació de tots els lectors, els quals poden enviar les seves imatges a dinamitzacio[a]independent.cat.
Més enllà d'aquests elements, el setembre ha arrencat internament amb les reunions per a l'imminent llançament de la nova pàgina web de L'Independent, que guanyarà en imatge, visibilitat i potencialitat audiovisual i de la qual n'oferirem tots els detalls la setmana que ve en les pàgines d'informació del setmanari. El salt digital és un dels principals objectius de la nova junta de l'Associació Cultural, presidida per Emeteri Frago, i s'anirà complementant a banda del nou web amb altres accions en aquest vintè aniversari.
També com a notícia interna rellevant hi ha els canvis a la redacció del setmanari, un cop ja anunciat en aquestes pàgines el mes de juliol la marxa d'Albert Vilardaga, cap d'Esports i digital, a qui ja el trobem a faltar i li desitgem sort i encerts en la seva nova etapa com a professor de català a Catalunya Nord, i ara l'arribada -o millor dit, el retorn- d'Àlex Gutiérrez Pascual, que va ser cap de redacció entre 2003 i 2006 i sempre des d'aleshores ha estat vinculat al setmanari, tant a nivell de primera corona de col·laboradors com a nivell de nucli dur de l'estructura social que dóna suport al projecte periodístic. Gutiérrez (Reus, 1978), castellonenc d'adopció i gracienc d'arrels, es reincorpora 14 anys després de formar part de la redacció de L'Independent i havent treballat en els últims anys en diversos projectes de comunicació com El Prat Ràdio o Amics de la Gent Gran i com a educador vinculat al Park Güell i el Museu Olímpic i de l'Esport.
La redacció suma, per tant, un altre pes pesant a l'estructura, la qual es complementa, com sempre, amb els periodistes col·laboradors, els columnistes d'opinió, els participants en les opinions convidades i amb els 120.000 veïns de Gràcia que actuen com a font principal en la re-cerca de notícies.