Independentistes catalans

Si voleu publicar les vostres cartes en aquesta secció, envieu-nos un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Davant la situació actual dels partits independentistes catalans, em sembla important reproduir la següent faula:

"El vol de les oques: El vol de les oques és el més clar exemple dels avantatges de treballar en equip, Volen formant una V, perquè cada ocell, al batre les seves ales, produeix un moviment en l'aire que ajuda a l'oca que va darrere. Volant en V, el grup augmenta un 70% el seu poder de vol, comparant al fet que cada ocell ho fes sol.

La unió fa la força. Cada vegada que una oca es surt de la formació i sent la resistència de l'aire, s'adona de la dificultat de volar sol i immediatament es reincorpora a el grup, per beneficiar-se de el poder del company que va davant.

Units vencem, dividits caiem. Quan un líder de les oques es cansa, es passa a un dels llocs de darrere i un altre oca pren el seu lloc.

Tots hem d'estar disposats a assumir responsabilitats.

Les oques que van darrere produeixen un so i ho fan amb freqüència per estimular els que van davant a mantenir la velocitat.

Una paraula d'alè augmenta les forces.

Quan una oca malalta o cau ferit, dos dels seus companys es surten de la formació i el segueixen per ajudar-lo i protegir-lo, i es queden amb ell fins que està novament en condicions de volar, o fins que mor.
Si només tinguéssim la intel·ligència d'una oca, ens mantindríem un a costat de l'altre, ajudant-nos i acompanyant-nos ".

En aquests moments de subdivisió dels partits independentistes catalans, em sembla que aquesta faula és summament explícita i no cal entrar en més explicacions.

Des del tall de l'avinguda Meridiana, que fem 3 dies de la setmana; així com el de moltes altres manifestacions que es fan arreu del territori, les nostres paraules d'ànim no en falten. Només cal que el conjunt no defalleixi.

Amadeo Palliser Cifuentes