Músics

Un concert a la Taverna del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT). Foto: CAT

Conxa Garcia
Les hem vist treballant per a nosaltres tot aquest temps de confinament, des de finestres, balcons, a través de les plataformes virtuals. Tot un regal i una injecció de plaer i cultura! Però poc pensem que durant aquest temps s’han quedat sense feina i sense ingressos.

Per això el SMAUG treballa perquè es compleixi l’actual legislació quant a contractació o salaris mínims. Però el que es necessita és un nou Estatut de l’Artista i Treballador Cultural, que reculli la protecció social de l’artista, introduint, seguint l’exemple francès, un sistema d’intermitència als règims de la Seguretat Social que reculli les diferents particularitats d’aquest sector: d’una banda la formació, la recerca i la creació, que són part intrínseca no quantificable de l’activitat artística; i d’altra banda, la inestabilitat i flexibilitat pròpies d’aquesta activitat, amb uns contractes que són sempre temporals fent que els ingressos derivats siguin intermitents i fluctuants.

La seva vida com a professionals de la música no és fàcil habitualment, imagineu-vos en aquestes circumstàncies. Com seria la vida sense música? Exigim que les artistes puguin viure dignament de la seva feina, que, a més, ens ajuda a ser més felices.