L'independent de Gràcia estrena nova web i compte d'Instagram

Portada de la nova web de L'independent de Gràcia
Portada de la nova web de L'independent de Gràcia | L'independent de Gràcia

L’Associació Cultural L’independent de Gràcia és una entitat sense ànim de lucre, nascuda el gener de 2014 per a continuar l’edició del setmanari L’independent de Gràcia, fundat l’agost de 2000.

L'Associació Cultural arrenquem aquest dimarts 6 d'octubre un dels projectes més ambiciosos i un dels reptes més destacats que es va proposar la nova junta, amb el president Emeteri Frago al capdavant. Es tracta de la nova web de L’independent de Gràcia, que destaca per una nova línia visual i una navegació més còmoda.
La principal novetat de la nova web la trobareu a la portada, amb diverses opcions per accedir als diferents continguts del setmanari. Es podran trobar les diferents notícies i articles classificats per secció: Política, Societat, Esports, Cultura i La contra. També hi haurà un apartat dedicat als articles d’opinió: La torratxa, Ull de dona, El bloc, La setmana. A cada article o notícia la imatge tindrà una presència més destacada que fins ara, amb diferents elements de lectura que faran més còmode resseguir els textos. La pàgina principal del setmanari digital també comptarà amb espais dedicats a informar sobre l’Associació Cultural i com fer-se soci o sòcia de l’entitat. En aquest sentit, posem a disposició de lectores i lectors un formulari perquè es posin en contacte directament amb l’Associació Cultural. A la pàgina principal del setmanari digital també trobareu les notícies de portada de la setmana, que respon a criteris periodístics, així com accedir al número en format pdf, les notícies més llegides i l’últim editorial publicat. L’apartat de l’hemeroteca és una de les seccions més destacades de la nova web. En aquest espai es podran consultar els números del setmanari publicats en paper dels darrers dotze anys, amb un cercador per any, mes, o bé per número de publicació.
La nova web de L’independent de Gràcia és resultat de més d’un any de feina incansable encapçalada per Albert Vilardaga, que va ser cap d’Esports i digital fins a l’agost. Vilardaga va deixar molt ben encarrilada la darrera etapa de posada en marxa del portal, que arrenca aquest dimarts 6 d'octubre.
L’altra passa endavant en el camp digital de l’Associació Cultural L’independent de Gràcia és l’activació del compte d’Instagram de L'independent de Gràcia, que amb el títol @independent_gracia us animem a visitar-lo i interactuar-hi des d’ara mateix. En aquest compte donarem cabuda a imatges vinculades a l’activitat de l’entitat i l’actualitat informativa que cobreix el setmanari. Precisament perquè la fotografia és l’element destacat d’aquesta xarxa social, us encoratgem a participar al 1r Concurs Fotogràfic del 20è Aniversari de L’independent de Gràcia. Per donar més marge de temps a la participació, hem ampliat fins al 31 d’octubre el termini de presentació d'instantànies que retratin la “nova normalitat” a Gràcia. 
Aquest concurs fotogràfic, que compta amb premis valorats en fins a 200€, té dues modalitats: fotografia professional i popular (de fotografia feta amb mòbil). Podeu consultar les bases d’aquest certamen a la web de L’independent de Gràcia o bé per correu electrònic (dinamitzacio@independent.cat).