Caos a pediatria del CAP Larrard

Si voleu publicar les vostres cartes en aquesta secció, envieu-nos un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Amb la tardor s’inicia un periode de tos i mocs que comportarà que els nostres fills i filles en edats primerenques comencin a evidenciar ja aquests símptomes tant aviat com comenci a refrescar. Aquest any, però, la situació de pandèmia mundial provocarà una tardor més complicada. Previst i acceptat. El que sincerament no m’esperava és que, quan només portem pocs dies d’escola i quan la temporada de refredats tot just comença, la gestió i la situació als nostres centres d’atenció primària fos tan caòtica com la que he experimentat al CAP Larrard. Dilluns les meves filles s’aixequen amb tos i mocs, pel que decidim que millor es quedin a casa. Avisem a l’escola i contactem amb el CAP i esperem indicacions. En 48h d’espera per poder parlar amb la pediatra, les meves filles ja s’han recuperat i poden tornar a l’escola sense passar pel tràmit telefònic del CAP.

Arribats a aquest punt, em pregunto quins recursos té el CAP i si s’estan utilitzant de forma eficient. Quant de temps passa des de l’avís inicial dels pares fins a la decisió final de la pediatra? Qui té en compte els dies que passen tancats a casa els infants, a la espera de rebre les indicacions del CAP, quan realment no són necessaris? Tinc la sensació que el sistema sanitari als centres d’atenció primària ja està col·lapsat pels “casos que no arriben a ser COVID” però poden tenir alguna semblança. Així doncs, què passarà quan realment els casos de COVID augmentin de veritat? Com pot ser que portem més de 6 mesos de pandèmia i no s’ hagi el·laborat un pla real, pràctic i assumible per donar un servei àgil als usuaris? Per què a l’atenció telefònica del CAP seguim amb una única via d’entrada per recollir totes les incidències pediàtriques, que l’únic que fa és provocar un coll d’ ampolla impossible de digerir?

Hem d’exigir responsabilitats i que es prenguin mesures reals ja. Si realment el compromís és mantenir que les escoles són un espai segur, s’ha de poder assegurar que el servei que es donarà als infants des de l’atenció primària anirà alineada i serà eficient. Pel que hem vist fins ara, lamentablement, no ho és gens.

Carla Sánchez