El futbol, des de la gespa i els despatxos

De dreta a esquerra, Fidel Bernabeu, i els expresidents de l'Europa Juanjo Isern i Guillaume de Bode, al Nou Sardenya
De dreta a esquerra, Fidel Bernabeu, i els expresidents de l'Europa Juanjo Isern i Guillaume de Bode, al Nou Sardenya | Cedida

Sóc nascut al carrer Bruniquer, la meva àvia vivia al carrer Encarnació, i les meves tietes al carrer Secretari Coloma, ara Pau Alsina. Recordo quan la meva àvia m’explicava les corredisses per baixar al refugi de la plaça Joanic durant els bombardejos de la guerra civil, i les cues al carrer per entrar al futbol del vell Sardenya. Vaig començar a jugar a futbol a un equip anomenat Atlètic Güell, amb seu social al carrer Santa Rosa cantonada Badia, al bar Torras, i que jugava els seus partits a l’antic camp de l’Àliga. Davant tenia la empresa el meu pare, sempre fidel seguidor de la meva trajectòria futbolísitica, que va seguir a la Penya Cinc Copes i va finalitzar al Poble Sec. 

El destí és capritxós i després de gairebé trenta anys torno al barri, al Nou Sardenya perque el meu fill, en Fidi, entra a l’escola de futbol del CE Europa, quina il·lusió! Cinc lligues, una Barcelona Cup, una malaurada final de la Copa Catalunya Juvenil perduda a la tanda de penaltis amb el Reus; participacions al MIC, València Cup, Oviedo Cup… i amb el primer equip un playoff contra l’Arandina, com a delegat. Tot plegat inoblidable!, i sempre intentant gaudir i col·laborant amb el meu estimat club, això si, sempre des del verd, on es viu el futbol de veritat. 

L’any 2017, amb el meu fill ja fora del club, em proposen entrar a la Junta Directiva i accepto. Que diferent viure el futbol del CE Europa des de la gespa, que des dels despatxos.

En la meva trajectòria professional he tingut la sort de treballar 23 anys en una gran empresa cooperativa com a responsable comercial i on he après a treballar sempre en equip, i respectant per sobre de tot a les persones. 

He intentat, quan la meva disponibilitat m’ho ha permés, treballar i col·laborar amb aquest projecte tan complicat i tan engrescador que es el CE Europa.

És per tot això que us he explicat, que em sap molt de greu tot el que ha succeït des de el passat 9 de setembre. No ho entendre mai.

He conegut tres presidents en aquest vint anys al club, pero només l’últim als despatxos, és cert que de vegades trigues molt de temps en conèixer de veritat a les persones.

Segurament si els votants coneguessin de veritat als seus candidats, potser canviarien el seu vot.

Visca l’Europa!

Fidel Bernabeu Mira, exdirectiu del Club Esportiu Europa