La salut i la crítica constructiva

Cap d'Esports i digital de L'independent de Gràcia

Una màxima antiga del bàsquet diu que un bon atac sorgeix d’una bona defensa. I que la millor improvisació a l’hora d’abordar aquest atac és la que està preparada. La planificació i l’organització són valors que es treballen durant els entrenaments, en un esport on l’estratègia és tan rellevant. Com si fossin assaigs d’una obra de teatre, es repeteixen moviments, es proven tàctiques i idees noves. Per això tenen tanta importància: com més temps, millor. 

D’això es queixen els clubs amateurs de bàsquet. Les noves restriccions horàries per mirar de frenar els contagis per Covid-19 han obligat a reorganitzar aquests entrenaments, que han passat a tenir menys dies o han de ser més curts. Les limitacions horàries també afecten la logística dels desplaçaments per als partits fora de casa, que requereixen la mobilitat del conjunt, l’equip tècnic i en participants de menys edat, familiars. I aquest dijous s'ha presentat una nova suspensió de les competicions no professionals fins al 13 de novembre, a més del tancament d'instal·lacions. 

Un plantejament constructiu, el més destacat de la queixa dels clubs de bàsquet

El més destacable de la queixa d’aquestes entitats esportives és el seu plantejament constructiu, i sent conscients que la seva activitat no ha de passar per davant de tot. Només demanen més planificació. I si no es donen les condicions per competir, doncs no es competeix. “Donem prioritat a la salut abans que la competició”, va explicar Lídia Haro, coordinadora del Vedruna Bàsquet, a principis de setembre, quan els equips començaven els entrenaments amb mesures sanitàries. Aquesta setmana ha repetit aquesta idea el president de Bàsquet Lluïsos, Rafa Nácher: “La salut, per davant de tot”. La crítica constructiva i la salut al centre, unes idees a tenir en compte en els temps que corren.