Molta feina feta, i més que en seguirem fent!

Els jugadors de l'Europa celebren la darrera victòria contra la Pobla de Mafumet
Els jugadors de l'Europa celebren la darrera victòria contra la Pobla de Mafumet | Àngel Garreta

És curiós mirar enrere i veure com el temps ha passat tan ràpid mentre vivíem coses tan intenses que no corria el calendari. És el que em passa quan repasso el nostre mandat al capdavant del Club Esportiu Europa. 

L’inici va ser dificilíssim en l’àmbit econòmic, insuperable a curt termini. A més, la pèrdua de la gestió del camp de l’Àliga pocs dies després d’aterrar va ser un cop molt dur que posava en perill la continuïtat del projecte de base. I, a més, minvava alarmantment la nostra font d’ingressos. Va ser una llosa que ens va obligar a mirar més enrere que endavant durant massa temps. 

Però la negociació amb els proveïdors, la complicitat dels treballadors i treballadores i l’economia de guerra, mantenint només les despeses imprescindibles, van fer que de mica en mica ens en sortíssim fins a arribar al dia d’avui. Estem orgullosos i satisfets perquè el club no té cap deute amb proveïdors ni treballadors. Ni d’un sol euro. 

I afortunadament, no tot han estat mals moments! En l’àmbit esportiu hi tenim l’altra cara de la moneda: una estructura de futbol base molt eficaç i amb gent qualificada ens ha dut a tenir tots els equips ‘A’, masculins i femenins, a la màxima categoria, tret dels Infantils A masculí i femení, que estan només un graó per sota. 

Al Primer Equip masculí hem aplicat una filosofia clarament de planter, i l’equip ha millorat temporada rere temporada fins arribar al play-off tan desitjat. I sí que és cert que vam caure eliminats, però amb el cap ben alt. I hem començat aquesta temporada més ambiciosos que mai, pensant només en culminar l’ascens. Perquè aquest és l’objectiu que ens vam marcar i que ens hem de seguir marcant. Arribar, com a mínim, a la tercera categoria del futbol estatal. 

L’inici va ser dificilíssim en l’àmbit econòmic, insuperable a curt termini. En l’àmbit esportiu tenim una estructura de futbol base molt eficaç. L’expansió en l’àmbit social és per estar contents

I tampoc no es queden enrere els equips femenins, que cada any han fet un pas més per al seu creixement. L’estabilitat és un fet i som un mirall per a molts clubs, però hem de seguir treballant en aquest camí. Perquè el Primer Equip pugui mirar sempre amunt i perquè la base no deixi d’augmentar i donar a les nostres jugadores la visibilitat que mereixen.
Però no podem pensar només en l’apartat esportiu o en l’econòmic. L’expansió en l’àmbit social és per estar contents! Hem obert el club als barris del nostre voltant i, sobretot, hem involucrat a multitud de graciencs i institucions de la Vila, que ens han fet suport com mai ho havien fet abans. 

Socialment, també hem recuperat en aquest mandat la relació institucional amb l’Ajuntament de Gràcia i la Federació Catalana de Futbol, després d’un període de tensions. Aquesta bona relació ha donat peu al compromís, per part de l’Ajuntament, de canviar la gespa i la il·luminació del Nou Sardenya el proper estiu 2021. I això és important per al club i per als nostres esportistes. 

I és gràcies a la satisfacció de la feina ben feta que quasi podem oblidar la penombra dels mals moments. Aquells que només el sentiment pel teu club de tota la vida et fa serrar les dents i tirar endavant. Perquè saps què està en joc el futur del teu club, d’un amor incondicional: de l’Europa. 

I és per això que, amb el meu equip, em tornaré a presentar a les eleccions a la presidència del club. Perquè hem fet molta feina per treure l’aigua del vaixell i perquè ara, amb el camí pla i sense traves, cal seguir treballant. És l’hora d’apuntar les fites ambicioses que ens permetin arribar al lloc que mereixem. Però d’això ja en parlarem quan comenci la campanya electoral.

Víctor Martínez, president del Club Esportiu Europa