Cassolada a Revolució

Si voleu publicar les vostres cartes en aquesta secció, envieu-nos un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Ja fa mesos que patim una situació de la que sembla no podem sortir, i de la que no podem saber de cert els orígens, ni controlar l’abasta de les mesures que van imposan. No sabem, ni controlem, no som experts ni científics, tampoc som gestors ni polítics. Però el que sí tenim clars son els efectes que a mitjà i llarg termini tindran les mesures que s’estan prenent: els efectes econòmics d’una crisi que s’acarnissarà amb els més febles, els petits, els qui no estan recolzats per el capital, una crisi que acabaran pagant les generacions més joves; els treballadors dels sectors més vulnerables estaran cada cop més  precaritzats (l'hostaleria, el comerç, l’agricultura...), els treballadors dels sectors on hi ha més irregularitats en els contractes son els més afectats, sobretot aquells immigrants que no disposen de "papers"; el temps d’emergència s’ha demostrat com una situació òptima per procedir a enderrocar el dret a l’habitatge, un temps favorable per desnonaments i altres exaccions; els efectes socials produïts per la destrucció de les relacions interpersonals a la feina, al barri, al cercle social proper i, fins i tot dins la família, fomentant la insolidaritat, la obediència i una actitud timorata i submisa; efectes en els espais on es donen situacions de violència o d'abús contra dones, nens, nenes i persones d’edat, es fan més hermètics i els abusos es potencien. 

Amb els decrets d’emergència s’ha ampliat l’abast de la "llei mordassa" i de la llei de seguretat ciutadana, les lleis que el govern actual va prometre modificar o derogar. Ara mateix, a Gràcia, al mercat provisional de Sant Joan hi ha instal·lades, des d’abans de l'emergència, nombroses càmeres de videovigilància, i s'han completat amb software per mesurar l’aforament, un pas més en el control. Ens volen callats i obedients, ens volen en situació precària laboral i econòmica, ens volen aïllats, ens volen dependents i deprimits. 

Protestem contra les mesures de control social, contra les mesures classistes de confinaments, contra el toc  de queda, contra la incompetència dels governants. Aquest divendres 13 de novembre, a les 20h, a cada casa, a cada carrer i a cada plaça, cassolada! 

Mal Clima