Resposta

Redactora en cap de L'independent de Gràcia

@s_manzanera

No sé a quina ment brillant se li va acudir la campanya de Barcelona antimasclista, un cartell que té poc a veure amb el feminisme combatiu que denuncia l'arrel d'aquesta societat que maltracta, discrimina, viola i mata les dones. No sé què estaven pensant quan van dibuixar les papallones, van afegir l'emoticona amb un somriure i van posar de fons aquests colors potser pensant que era més femení. La imatge va durar poc; almenys van ser ràpids rectificant.

Més inequívoca i contundent que la campanya Barcelona antimasclista ha estat l'acció que les companyes de l'Assemblea Feminista de Gràcia han fet aquest 25N, dia contra la violència masclista

Més inequívoca i contundent, en canvi, ha estat l'acció que les companyes de l'Assemblea Feminista de Gràcia han fet aquest dimecres 25 de novembre, dia contra la violència masclista, important una performance que va néixer a Ciudad Juárez fa uns anys i que ha corregut per tot el món per denunciar els feminicidis: sabates vermelles per no oblidar totes i cadascuna de les dones assassinades a mans d'homes. I és que la realitat és molt dolorosa i els números són cops directes a l'estómac. Segons la macroenquesta de violència envers les dones 2019, gairebé un 60 per cent de les dones de més de 16 anys han patit violències físiques, psicològiques, econòmiques i sexuals pel fet de ser dones. Així de real, així de bèstia. A casa, a la feina, al transport públic, a les comissaries, als jutjats. Violència amb diferents graus i amb únic objectiu.

Cal resposta. Una resposta com la de les dones de Gràcia, que surten al carrer, criden sense alçar la veu, abracen altres dones i les incorporen a la lluita perquè cap de nosaltres es pot quedar enrere, que s'organitzen per aturar desnonaments i injustícies, que creen xarxes amb altres col·lectius de dones d'aquí i d'arreu. Perquè això és insostenible i hem dit prou.