L'hemeroteca, un autèntic tresor

Cap d'Esports i digital de L'independent de Gràcia

La crisi econòmica al Club Natació Catalunya ens ha permès aquestes setmanes viatjar en el temps a través d'un autèntic tresor: setze toms de tapa dura amb tots els números en paper del setmanari. Gràcies a l'hemeroteca hem pogut construir una cronologia que va des del tancament de la piscina central de Can Toda el 2004 fins a la inauguració de les noves instal·lacions el 2009.

Hem redescobert l'Athletic Gracienc i el Joventut Craks Gràcia de futbol, i el Ràcing Güell de futbol sala

En aquell moment, l'entrenador Tato Garcia va agafar les regnes del sènior masculí de waterpolo, que va haver de descendir a Segona Divisió i comptava amb una plantilla només amb jugadors juvenils. Aquesta número l'hem entrevistat per analitzar la trajectòria de l'equip a la lliga, i en altres ocasions aquesta temporada ja ens ha comentat les dificultats d'aquell moment. El 2004 ens deixaven un altre descens dolorós: el de l'Europa masculí a Primera Catalana, per una combinació fatal de resultats. Josep Moratalla va ser el tècnic encarregat de gestionar aquella situació.

També hem recordat l'ecosistema esportiu gracienc de fa setze anys, amb la graella de resultats i classificacions, que ens dona tanta feina i algun disgust, però molt útil en moments com aquests. Hem redescobert clubs i equips de qui havíem perdut la pista, per desaparició o reconversió. En futbol, a la Tercera Regional competien l'Athletic Gracienc, el Joventut Craks Gràcia i el CE Penitents, ara fusionat amb la UE Sant Genís. En futbol sala hem redescobert el desaparegut Ràcing Güell. Si camineu fins al capdamunt del carrer Sostres encara hi trobareu el local social, amb la persiana abaixada i el rètol amb l'escut i l'any de fundació: el 1974.