Ganes, voluntat i ambició per seguir treballant

L'equip de la candidatura de Víctor Martínez
L'equip de la candidatura de Víctor Martínez | Cedida

Fa només uns dies que ha arrencat la precampanya per a nosaltres i encara se’m fa estrany que tot hagi passat tant de pressa. Fins fa uns dies encara fèiem feina al club, teníem Juntes i acabàvem de llimar els serrells de tot el que està en marxa. I és estrany que, després de quatre anys d’estar-hi tant ficats, ara ens ho veiem tot temporalment des de fora. Però ho fem amb les ganes de continuar treballant, i crec que parlo en nom de tots els meus companys quan ho dic. 

Aquest mandat al capdavant de l’Europa ha estat molt intens i ha tingut moments de tots els colors, però ens ha permès iniciar coses molt maques. Hem fet mans i mànigues per reflotar un club que s’enfonsava econòmicament i ens n’hem ensortit perquè tots hem remat plegats. Els directius, el president i els treballadors. Absolutament tots hem contribuït a dur el vaixell a port. I ara tenim ganes de seguir. Perquè sabem que el club pot i ha de continuar creixent, perquè en tenim la fórmula i l’experiència per fer-ho. Cadascú en el seu àmbit, allà on destaca més, però hi aporta el seu granet de sorra. 

I per això hem començat la recollida d’avals amb totes les ganes del món. En aquesta societat nostra no tothom valora les coses que té, però nosaltres sí que ho fem. Tenim la possibilitat i el deure de mantenir viu el nostre club, de fer-lo gran i fer-lo créixer en tots els sentits. I poques coses fan més il·lusió que això perquè ser de l’Europa és molt especial. 

Mentre pràcticament tothom mira només els equips gegantins que tenim a l’altra banda de la ciutat, és bonic veure que hi ha un jardí a Gràcia i al seu entorn que segueix sobrevivint amb llum pròpia. I és un orgull poder dir que hi estem contribuint personalment. Perquè aquesta passió per l’Europa ens ve de molt lluny. Hem vist el nostre club en totes les situacions imaginables i hem rigut, cridat, celebrat i plorat amb l’escapulari. 

Mentre pràcticament tothom mira només els equips gegantins que tenim a l'altra banda de la ciutat, és bonic veure que hi ha un jardí a Gràcia i al seu entorn que segueix sobrevivint amb llum pròpia

Un munt d’històries que podrem explicar d’aquí molts anys, orgullosos, quan veiem els nostres equips –perquè en tenim més d’un- lluitant amb aquells que es fan dir “grans”. I llavors podrem recordar també aquest primer mandat i tot el que vam fer per començar a lluir. La feinada incansable que hem fet amb l’Antoni Pardo per restaurar el patrimoni històric, veure com l’Ignasi o el Sergi s’han trencat les banyes per fer-ho quadrar tot, poder eixugar el deute a poc a poc però no deixar de créixer ni un pam. També la passió que hi han posat l’Agustí, el Ramon, el Siscu o l’Eduard per lligar acords, per tornar-nos a acostar a Gràcia, per recuperar tota aquesta vida de club que s’havia anat perdent. I la petjada que hi deixa el president, en Víctor, que no ha defallit ni un instant i ha posat l’ànima pel club. 

I disculpeu si em poso massa emocional, però és que estem molt satisfets del que hem pogut fer i alhora més que preparats per seguir fent encara més feina. L’Europa ho necessita i s’ho mereix i per això espero que puguem seguir-la fent. Espero, de cor, que la massa social hagi vist tota aquesta passió traslladada al dia a dia i considerin que sí, que ens hem guanyat la confiança de continuar. És agradable poder viure el club en positiu, mirant els aspectes que ens fa millors i només ens cal acabar-los de fer lluir per ser totalment imparables. 

Visca l’Europa!

Ramon Vergés Setó, soci del Club Esportiu Europa i membre de la candidatura de Víctor Martínez a les eleccions