Tres lliris per Nadal

Els llums de Nadal del carrer Verdi, un clàssic de les festes
Els llums de Nadal del carrer Verdi, un clàssic de les festes | À.G.P.

El primer lliri és per a les persones que han perdut la vida aquest any per la covid-19 o altres patologies i accidents i per les que lluiten per sobreviure en llocs precaris o directament al carrer on a vegades troben la mort. També per a totes les que han sobreviscut al patiment i per als naixements que ens han omplert d’alegria aquest any tan trist.
El segon lliri és perquè es mantinguin les mobilitzacions, la solidaritat i la tolerància enfront de la precarietat laboral i social. I perquè acabi aquesta persecució vergonyosa i l’escarment incessant que pateixen preses polítiques, exiliades i milers de persones que creuen en la llibertat i els seus ideals.
 

Aplaudim les persones que dediquen temps lliure per aconseguir un món millor

El tercer lliri és pels joves que volen una societat més justa i intenten organitzar-se per aconseguir-la malgrat la burocràcia administrativa que els posa bastons a les rodes, malgrat la intolerància d’alguns adults que s’han fet vells abans d’hora, malgrat les restriccions, prohibicions i recomanacions dels que manen i parlen d’una llibertat d’expressió que no deixen exercir si no és amb les seves normes. Cal aplaudir la generositat de les persones que dediquen el seu temps lliure per intentar aconseguir, sigui des d’on sigui, un món millor. I només les joves d’edat o d’esperit el poden fer possible. Bon Nadal i Bon Any! Salut, sort i seny.