Naturalisme en l'escultura

El cartell de l'exposició de Jaime de Córdoba
El cartell de l'exposició de Jaime de Córdoba | Cedida

Museòleg, historiador i crític d'art.

Troba el seu perfil a les xarxes en aquest enllaç.

Recentment ha obert les seves portes un nou espai expositiu a Gràcia. Es tracta de la galeria Art Enllà, que dirigeix el pintor i galerista Manuel Valls, amb una gran experiència en el món galerístic ja que havia estat al front de diverses sales d’art a Barcelona, cas de la galeria G, referent de l’art conceptual català dels anys 70; Rose Selavy, que després va canviar el nom i va passar a dir-se Compact Art, que estava situada a Gràcia i Art Design al Poble Nou, una enorme nau al costat mateix de la sala Razzmatazz. Va ser director de curtmetratges, guionista i productor de documentals i va fundar amb el tècnic publicitari Albert Sagalés Septimania Films. Ha exercit com a escriptor de llibres infantils i juvenils, obtenint el premi Ramon Muntaner de literatura juvenil l’any 2004.

L’exposició que inaugura Art enllà és La novena arteria de l’escultor Jaime de Córdoba (Barcelona, 1961), que actualment té l’estudi a Palau Savardera. Exerceix com a professor titular de Dibuix i Escultura a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Possiblement l’interès per l’escultura li ve del seu avi matern Manel Benedicto, que té diverses obres d’estil clàssic en espais públics de Barcelona. L’artista també treballa el dibuix, la pintura i la instal·lació. Té obra a l’espai públic, com per exemple a Les Franqueses del Vallés, Girona i Cadis. A la Travessera de Gràcia, 53 hi ha un mural seu, concretament a l’Escola Infant Jesús. La seva primera exposició va ser a l’any 1981 a la galeria Sant Gervasi de Barcelona. Al marge de Catalunya, Oviedo i Madrid, la seva obra s’ha exposat a Holanda, Bèlgica i França. El 1985 va obtenir una beca d’escultura de la Fundació Güell. Treballa amb diferents materials: bronze, ceràmica, ferro colat i forjat, fusta, pedra i mixta.
Respecte a l’exposició a Art Enllà, l’artista presenta un grup d’escultures i  alguns dibuixos, tot ells dins del seu singular treball, on la natura, els personatges mitològics o reals i els animals són els principals protagonistes, i en què l’home, la terra, els paisatges i sobretot els arbres que recorden la seva infantesa estan aquí simbolitzats.