Carta al president de l'Europa

Els candidats Víctor Martínez (esquerra) i David Prats (dreta)
Els candidats Víctor Martínez (esquerra) i David Prats (dreta) | J.A. Torralba

Director de L'independent de Gràcia

@albertbalanza

Dimecres vam viure un gran debat entre el candidat a la reelecció a la presidència de l'Europa, Víctor Martínez, i el candidat a nou president, David Prats. Va ser el punt culminant a una campanya llarguíssima, que no va començar quan ho diu el rellotge oficial sinó ara fa quatre anys, quan l'aspirant ja va manifestar en alguns cercles la seva voluntat de presentar-se el 2021 i quan l'aleshores nou president va assumir el càrrec sense necessitat d'eleccions després d'anys de dura brega amb el seu antecessor, Guillaume de Bode. 

Vagi per endavant que inexplicablement no sóc soci de l'Europa, però aquesta tribuna i el fet que m'hagin deixat moderar el debat central de campanya, juntament amb el director del programa Toc Escapulat de Ràdio Gràcia, Ramon Ortiz, m'ha permès empassar-me els programes electorals i convertir-me per fi en un petit expert de tots els accents i detalls que marquen el present i futur del club escapulat. 

Per què l'Europa, un dels deu clubs fundadors de la Primera Divisió, només té 314 socis amb dret a vot?

Però hi ha una pregunta que li faré al president, un cop aquest diumenge els socis de l'Europa l'elegeixin i a l'Independent li fem la primera entrevista amb les primeres accions a prendre en el número de represa que traurem la setmana de Reis: per què l'Europa, un dels deu clubs fundadors de la Primera Divisió, la històrica entitat dels Ramallets, Cros, Delmàs, Cano, el primer club de Gràcia i almenys el tercer de Catalunya, només té 314 socis (amb dret a vot)? Guanyi Martínez o guanyi Prats, m'és igual que es recuperi el Camp de l'Àliga o qui sigui el director esportiu (millor sempre que la pilota entri, en tot cas), però l'anomalia absoluta és aquesta xifra que cal corregir. Prometo contribuir-hi.