Formigó a dins l'Alzina? No pas en el nostre nom

Les casetes del carrer Encarnació
Les casetes del carrer Encarnació | À. Gutiérrez Pascual

Si voleu publicar les vostres cartes en aquesta secció, envieu-nos un correu electrònic a redaccio@independent.cat

El moviment veïnal Salvem l’Alzina de Gràcia sembla tristament desactivat. Quan els mitjans van exhibir la catalogació de l’arbre i la futura expropiació del solar, aparentment era una causa guanyada. Però res no està encara garantit: ni les casetes noucentistes ni l’arbre. Pendents de la catalogació i expropiació per part de l’ajuntament. A les negociacions, el consistori va llimar el perfil netament verd de l’assemblea i aparentment la va convèncer. El truc consistia en extreure rèdit polític de la seva gran relliscada i fer-l’hi creure que l’únic argument per justificar l’expropiació era oferir un bon paquet de pisos dotacionals. És a dir: construïr a dins de l’Alzina. Nosaltres ho veiem com una “cooptació” (acció on un oponent és anul·lat o neutralitzat per absorció).

Contraposar les necessitats d’habitatge amb les del verd és fer populisme, i ofensiu

Contraposar les necessitats d’habitatge amb les del verd és fer populisme, i ofensiu per a la força ens va unir i la idea que vàrem signar. Encara més: aprofitar l’Alzina per salvar promeses electorals vol dir tancar la porta a cap possible disculpa. I resulta francament inmoral aprofitar-se d’un moviment que parteix del dol per la destrossa que tu has tolerat. Com hem arribat fins aquest disbarat? És que no s’ha entès, des de dalt, el cas? Només podem trobar-ne l’explicació en un diàleg negociador mal conduït per representants d’uns i altres, on no s’ha defensat el que vàrem signar els 12.000 veïns. 

Ara s’anuncia la “consulta participativa” municipal per escollir la millor de les solucions constructives de “17 pisos dotacionals”. Ho veiem als plànols: envaïnt l’espai, amb dos o tres? nivells d’alçada per sobre de les casetes i menystenint l’estudi d’experts que ubica les arrels de l’alzina al 80% del solar. Ni parlar-ne. Estem segurs que podrem trobar alternatives (més econòmiques) per oferir pisos dotacionals (també necessaris) en altres llocs. Despertem-nos!

Veïnes de Salvem l'Alzina i les Casetes d´Encarnació: Mònica Aparicio Guirao, Kari Barbastre Carrera, Lluc Berga Espar, Enric Escudero, Lluis De Arquer Recio, Pau Estrada Luttikhuizen, Oriol Mora Romagosa, Xavier Oller Nogués, Juan Antonio Recio Valls, Anna Ribé Gallart