Seguir avançant, junts, per salvar l'alzina i les casetes

Les casetes del carrer Encarnació
Les casetes del carrer Encarnació | À. Gutiérrez Pascual

Salvem l’Alzina i les Casetes continua treballant per tal que el projecte i la materialització d’aquest petit-gran espai de vida a la Vila de Gràcia pugui col·laborar a resoldre els problemes d’emergència climàtica i d'habitatge que patim, en la mesura del possible, considerant el valor patrimonial natural i arquitectònic de la finca.

Encetem una nova etapa del procés, en la qual toca decidir què i com ho volem. I les assemblees continuen obertes a totes les persones que vulguin contribuir-hi, amb i des del respecte. Per escoltar, compartir, aprendre, opinar, debatre, consensuar... Juntes. Malgrat tot.

Davant de l’aparició d’un escrit al Decidim Barcelona i la recent carta al director en aquest setmanari per part d’alguns/es veïns/es, volem manifestar que som un col·lectiu de base assembleària, des de l’ocupació de l’espai ja fa més de dos anys. Els debats mantinguts, les actes de les assemblees, i tota la informació sobre les campanyes es pot trobar a la pàgina web.

Ens sorprèn que els signants afirmin que “les casetes estan descatalogades”, ja que no és cert, tal com ens va explicar fa poc l’Ajuntament en una reunió a la qual també va assistir algun autor dels escrits, i de la qual vam informar a tothom en la posterior assemblea.

Les Casetes no sols no han perdut la fitxa de catalogació en cap moment, sinó que ja estan catalogades definitivament.

Gràcies al 'padlet', una eina de programació lliure, crearem un mapa de ruta que ens permeti veure els punts d'unió

La força d'aquest moviment veïnal i heterogeni es fonamenta, entre altres, en el rigor dels nostres arguments, prèviament consensuats entre qui s'implica en la lluita. Per això insistim a reclamar la màxima rigorositat en la difusió de missatges i informacions relatives al procés, i evitar declaracions falsejades que interfereixen en l’assoliment de l’objectiu comú.

Totes vam signar demanant la catalogació de l’alzina i les casetes; ho hem aconseguit, i en el document hi ha l’informe expert de les condicions per a la seva preservació, d’obligat compliment. I les casetes, insistim, també. Dir el contrari és desinformar.

Convidem a tothom que vulgui a llegir l’extens informe patrimonial de la Modificació de PGM (pàgs. 145- 251), sobre el que vàrem redactar un plec d’al•legacions. (Disponibles a Salvemlalzina.org).

Tenint en compte tant el moment actual com la diversitat de sentirs, hem creat un mur virtual (https://padlet.com/salvemlalzina/idees) on expressar-nos respecte els 5 temes principals i recurrents de les últimes assemblees.

Les opcions van des de penjar-hi una idea o fer alguna aportació a un comentari existent, fins a posar likes a aquells que ens agradin o compartir-hi imatges i enllaços. Tot suma. Gràcies al padlet, una eina de programació lliure, crearem un mapa de ruta que ens permeti veure els punts d'unió per seguir avançant, juntes.

Plataforma Salvem L'Alzina