Resposta del Casal Tres Lliris al Districte

Un dels cartells de la campanya en defensa del CP Tres Lliris
Un dels cartells de la campanya en defensa del CP Tres Lliris | À.G.P.

Volem que el jovent de Gràcia autogestioni un local públic cedit per l'Ajuntament, que garanteixi el descans veïnal i el retorn al barri? Aquesta és la pregunta que fa uns dies el conseller de districte, de BComú, Yusef Quadura, plantejava al diari L'Independent de Gràcia, després d’exposar un seguit d’idees al voltant de la feina que s'ha fet al Casal Popular Tres Lliris. Doncs nosaltres, com a joves partícips d'aquest espai i veïns i veïnes de la Vila Gràcia (a vegades s'oblida aquest segon subjecte), volem respondre amb una ferma afirmació: SÍ.

Plantejant aquesta pregunta obertament, és a dir, qüestionant si la Vila de Gràcia necessita o no un espai on els i les joves s'autogestionin, deixa veure la nul·la voluntat amb la qual l'Ajuntament es presenta obertament. El que voleu és fer-nos fóra. I això és fa evident per diferents motius: els problemes amb el soroll s'haurien acabat si l'espai estigués adequat pel seu ús, una adequació que se'ns va plantejar i mai més hem tornat a saber-ne d'ella; ho sabem també pels diferents oferiments de l'espai que s'han fet a d’altres organitzacions i associacions del barri; o pels diferents obstacles burocràtics que se'ns ha posat; i les diferents publicacions als mitjans qüestionant la feina que fem pel jovent.

El casal us fa nosa perquè mostra amb nitidesa allò que hauríeu d'estar fent, perquè us cenyiu a desallotjar i omplir l'espai públic de policia

Contestades les diferents afirmacions que el nostre conseller ha fet sobre nosaltres, ens agradaria també explicar quin és el veritable retorn que li fem al barri: el que ells no han tingut temps ni voluntat d'assumir. Hem creat un espai pels joves de Gràcia davant d'un barri on, cada vegada més, ha estat inundat per taules i cadires de bars a les places, d'un barri on cada vegada més, l'espai públic es mercantilitza. Al Casal Popular Tres Lliris fem xarxa de suport com a joves que patim més d'un 40% d'atur i la nostra emancipació queda ben lluny. Som l'espai on joves i no tan joves es reuneixen per compartir les seves reivindicacions, i també som espai on es desenvolupen setmanalment tallers i activitats a preus populars i autogestionades.

El Casal Popular Tres Lliris us fa nosa perquè s'ha convertit en un espai de lluita, un espai que qüestiona el missatge inequívoc que vol fer arribar un ajuntament que ha decidit sotmetre's als designis de la Barcelona aparadora de lobbies, bancs i grans empreses. Us fa nosa perquè mostra amb nitidesa allò que hauríeu d'estar fent i heu decidit no fer (com donar espai als joves a la Vila, amb local per als caus i esplais) perquè us cenyiu a desallotjar aquest tipus d’espais, i omplir les places i en general l’espai públic de policia. És això, i no els tripijocs burocràtics que la vostra propaganda vol mostrar, el motiu per què ens voleu fer fora. I per això, plantarem cara!

Casal Popular Tres Lliris